Ακόμα ένας νέος ιός γρίπης αναγνωρίστηκε στον Καναδά
Οτάβα: Λίγες εβδομάδες αφότου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε πανδημία της γρίπης των χοίρων Η1N1, ακόμα ένα νέο είδος γρίπης Α, υβρίδιο ιών γρίπης του ανθρώπου και των χοίρων, αναγνωρίστηκε σε τουλάχιστον δύο εργαζόμενους χοιροτροφείου στον Καναδά.
Οτάβα: Λίγες εβδομάδες αφότου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε πανδημία της γρίπης των χοίρων Η1N1, ακόμα ένα νέο είδος γρίπης Α, υβρίδιο ιών γρίπης του ανθρώπου και των χοίρων, αναγνωρίστηκε σε τουλάχιστον δύο εργαζόμενους χοιροτροφείου στον Καναδά.
Η ίωση ήταν ήπια και οι δύο ασθενείς ανέρρωσαν χωρίς προβλήματα, τόνισαν οι υγειονομικές αρχές της επαρχίας Σασκατσουάν όπου εμφανίστηκαν τα δύο κρούσματα. Ένα τρίτο περιστατικό βρίσκεται ακόμα υπό διερεύνηση, αναφέρει το Reuters.
«Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα δείχνουν ότι ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία είναι μικρός και ότι οι Καναδοί που έχουν εμβολιαστεί κατά της κανονικής, εποχικής γρίπης πρέπει να έχουν κάποια ανοσία έναντι της νέας γρίπης» καθησύχασε η υπουργός Υγείας Λεόνα Αγκλούκακ.
Οι αναλύσεις στο μικροβιολογικό εργαστήριο της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας του Καναδά έδειξαν ότι ο νέος τύπος γρίπης περιέχει ένα μείγμα γονιδίων από την εποχική γρίπη Η1Ν1 και τη γρίπη Η3Ν2 που πλήττει συχνά τα χοιροτροφία.
Ο ιός δεν έχει σχέση με τη νέα γρίπη Η1Ν1 που έχει σκοτώσει 429 άτομα.
Επιπλέον, «δεν υπάρχου ενδείξεις ότι αυτό το νέο ανθρώπινο στέλεχος είναι παρόν στο κοπάδι των χοίρων».
Παρόλο που η κατάσταση δεν φαίνεται ανησυχητική, οι τοπικές αρχές ενισχύουν τα μέτρα βιοασφάλειας στο χοιροτροφείο, εμβολιάζουν τους εργαζόμενους και εντείνουν την επιδημιολογική επιτήρηση του πληθυσμού.
health.in.gr
- Λάσο: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με παίκτες επιπέδου MVP σχεδόν σε κάθε θέση»
- Τουρκία: Νεκρός από αιμορραγία ο 14χρονος δράστης του μακελειού σε σχολείο – Νέα στοιχεία από τη νεκροψία
- Η ομολογία Λαζαρίδη για την ποινικά κολάσιμη πράξη της απάτης και η σκοπιμότητα (;) πίσω από την πρόθεση επανόρθωσης
- Τζέιμς Μποντ: Η Amazon MGM ανοίγει τα χαρτιά της – Tο στοίχημα των 8 δισ, o διάδοχος, το μεγάλο εμπόδιο
- ΣΥΡΙΖΑ: Οι δηλώσεις Γεωργιάδη, ακόμη μια ευθεία και επικίνδυνη επίθεση στη Δικαιοσύνη και στο Κράτος Δικαίου
- Δικηγόροι προειδοποιούν: Οι συζητήσεις σας με chatbot μπορεί να χρησιμοποιηθούν εναντίον σας
- Με «ναυτικό αποκλεισμό και βόμβες» απειλούν οι ΗΠΑ το Ιράν αν δεν συνάψει συμφωνία
- Παναθηναϊκός: Εκτός προπόνησης ο Κέντρικ Ναν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442