
Ελεύθερη εισαγωγή στα πανεπιστήμια προτείνουν οι πρυτάνεις
Την ελεύθερη εισαγωγή των μαθητών στα Πανεπιστήμια, με βάση το απολυτήριο λυκείου και κάποια επιπλέον κριτήρια, πρότειναν οι πρυτάνεις, κατά τη Σύνοδό τους. Σύμφωνα με την πρότασή τους, στο μεσοδιάστημα, έως ότου εφαρμοστεί αυτό το νέο μοντέλο, τα ΑΕΙ θα πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο στις εξετάσεις.
53
Την ελεύθερη εισαγωγήτων μαθητών στα πανεπιστήμια, με βάση το απολυτήριο λυκείου και κάποια άλλα κριτήρια, πρότειναν οι πρυτάνεις, κατά τη Σύνοδό τους στα Ιωάννινα.
Σύμφωνα με την πρότασή τους, στο μεσοδιάστημα, έως ότου εφαρμοστεί αυτό το νέο μοντέλο, τα ΑΕΙ θα πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο στις εξετάσεις.
Ειδικότερα, ζητούν να καθορίζεται η ύλη, τα θέματα εξετάσεων, καθώς και οι συντελεστές βαρύτητας ανά μάθημα από τα ίδια τα πανεπιστήμια.
Κατά την τοποθέτησή του, στη Σύνοδο των Πρυτάνεων, ο υπουργός Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος δήλωσε ότι τον Οκτώβριο θα δημοσιοποιηθεί το νέο εξεταστικό σύστημα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μελόνι: Συνεργάτες της διαψεύδουν ότι υπάρχει το ενδεχόμενο παραίτησης της κυβέρνησης
- Το ΔΣ της ΚΕΔΕ ενέκρινε την κατανομή 5.537 θέσεων του Προγράμματος Απασχόλησης 55+ της ΔΥΠΑ στους Δήμους
- Επίσημο: Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τη Νίγκρο
- Αντόν Τσέχωφ: Πόσο κακός είναι ο κόσμος…
- Missing Alert για 22χρονη που εξαφανίστηκε την Τρίτη από την περιοχή Ελληνορώσων
- Ο Λένι Κράβιτς αποκαλύπτει τον πραγματικό λόγο που γυμνάζεται φορώντας δερμάτινα παντελόνια
