Δύο βομβιστικές επιθέσεις σημειώθηκαν την Παρασκευή σε αγορές της ιρακινής πρωτεύουσας, λίγες μόλις μέρες πριν αποσυρθεί ο αμερικανικός στρατός από τα αστικά κέντρα του Ιράκ. Νεκροί 20 άμαχοι· στα 250 συνολικά τα θύματα από παρόμοιες επιθέσεις της εβδομάδας.
Δύο βομβιστικές επιθέσεις με παγιδευμένες μοτοσυκλέτες σημειώθηκαν την Παρασκευή στην ιρακινή πρωτεύουσα, με τον απολογισμό στους 20 νεκρούς και πάνω από 50 τραυματίες.
Οι επιθέσεις σημειώθηκαν σε πολυσύχναστες περιοχές της Βαγδάτης και έρχονται να προστεθούν στις υπόλοιπες επιθέσεις της εβδομάδας, κατά την οποία συνολικά 250 άτομα έχασαν τη ζωή τους από «τυφλά χτυπήματα», ενώ τους τελευταίους μήνες η βία στο Ιράκ είχε παρουσιάσει μείωση.
Πολλοί εκφράζουν την ανησυχία τους ότι οι επιθέσεις αποτελούν δείγμα ότι οι ιρακινές Αρχές δεν θα είναι σε θέση να διατηρήσουν την ασφάλεια στην ιρακινές πόλεις, αφού αποσυρθούν τα αμερικανικά στρατεύματα στις αρχές του Ιουλίου.
Η απόσυρση του αμερικανικού στρατού θα γίνει όπως έχει δρομολογηθεί, σύμφωνα με εκπροσώπους των δυνάμεων των ΗΠΑ, οι οποίες είχαν προειδοποιήσει ότι πριν και μετά την απόσυρση οι επιθέσεις θα ενταθούν προς δημιουργία εντυπώσεων και με στόχο να υποσκαφθεί η εμπιστοσύνη στην ιρακινή κυβέρνηση.
Μετά τις προσευχές της Παρασκευής, σημειώθηκαν αντιαμερικανικές διαδηλώσεις στην Βαγδάτη, στις οποίες οι διαδηλωτές κατηγόρησαν τις ΗΠΑ ότι θα χρησιμοποιήσουν τις επιθέσεις ως πρόσχημα για να μην αποσυρθούν εντελώς.
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα