Προβλήματα στις πτήσεις την Πέμπτη λόγω τετράωρης στάσης εργασίας
Δεκάδες πτήσεις ακυρώνονται και άλλες τροποποιούνται εξαιτίας της τετράωρης στάσης εργασίας (08:00 έως 12:00) που έχουν εξαγγείλει για σήμερα, Πέμπτη, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, διεκδικώντας την ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων. Στη διάρκεια της στάσης δεν θα πραγματοποιηθούν πτήσεις από και προς ελληνικά αεροδρόμια.
Δεκάδες πτήσεις ακυρώνονται και άλλες τροποποιούνται εξαιτίας της τετράωρης στάσης εργασίας (08:00 έως 12:00) που έχουν εξαγγείλει για σήμερα, Πέμπτη, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, διεκδικώντας την ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων.
Στη διάρκεια της στάσης εργασίας δεν θα πραγματοποιηθούν πτήσεις από και προς ελληνικά αεροδρόμια.
Οι αεροπορικές εταιρίες έχουν ήδη ξεκινήσει την αναπροσαρμογή του προγράμματός τους με ματαιώσεις και συγχωνεύσεις πτήσεων.
Συγκεκριμένα, η Aegean ανακοίνωσε ότι θα ματαιώσει 11 πτήσεις, και συγκεκριμένα από Αθήνα μετ επιστροφής για Ηράκλειο δύο πτήσεις, Ρόδο, Σόφια, Χανιά, Κως δύο πτήσεις, Αλεξανδρούπολη και Κέρκυρα, καθώς και τις πτήσεις Α3 110 Αθήνα – Θεσσαλονίκη και Α3 109 Θεσσαλονίκη – Αθήνα.
Παράλληλα, η AEGEAN αναγκάζεται να αλλάξει την ώρα αναχώρησης σε 40 σκέλη πτήσεων του δικτύου της.
Η Ολυμπιακή ακυρώνει 32 πτήσεις, ενώ τροποποιεί άλλες δύο.
Επίσης αλλάζει η ώρα αναχώρησης για τις παρακάτω πτήσεις: ΟΑ423 Αθήνα-Μόντρεαλ-Τορόντο αναχωρεί στις 07:50 αντί για τις 09:05, ΟΑ411 Αθήνα-Νέα Υόρκη αναχωρεί στις 12:00 αντί για τις 11:15.
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions