Υψηλότεροι του μέσου ευρωπαϊκού όρου οι φορολογικοί συντελεστές στην Ελλάδα
Στο 32,1% επί του ΑΕΠ έφτασε το 2007 ο φορολογικός συντελεστής στην Ελλάδα, αυξημένος κατά 1,1% σε σχέση με το 2006, ενώ ο μέσος φορολογικός συντελεστής στην Ευρώπη των «27» για το 2007 ανήλθε στο 39,8%. Η εργασία κύρια πηγή φορολογικών εσόδων για τα κράτη μέλη.
106
Στο 32,1% επί του ΑΕΠ έφτασε το 2007 ο φορολογικός συντελεστής στην Ελλάδα, αυξημένος κατά 1,1% σε σχέση με το 2006, ενώ ο μέσος φορολογικός συντελεστής στην Ευρώπη των «27» για το 2007 ανήλθε στο 39,8%.
Μεγάλες διαφορές σημειώνουν στην Ευρώπη των «27» οι φορολογικοί συντελεστές, με ιδιαίτερα τα καινούρια μέλη της Ένωσης να έχουν αρκετά χαμηλότερους συντελεστές από εκείνους των βορειοδυτικών χωρών.
Σχεδόν τα μισά από τα φορολογικά έσοδα των ευρωπαϊκών χωρών προέρχονται από την φορολογία της εργασίας, ενώ οι φόροι κατανάλωσης δίνουν το 28% των συνολικών εσόδων, και οι φόροι κεφαλαίου το 23%.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ο ελληνικός φορολογικός συντελεστής εργασίας το 2007 έφτανε το 35,5% έναντι 34,4% του ευρωπαϊκού μέσου όρου, ενώ ο ελληνικός φορολογικός συντελεστής κατανάλωσης είναι ο χαμηλότερος στην Ένωση, φτάνοντας το 15,4%, με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο να βρίσκεται στο 22,2%.
Για τον ελληνικό φορολογικό συντελεστή κεφαλαίου δεν υπάρχουν στοιχεία για το 2007, αλλά το 2006 έφτανε το 15,9%, ενώ στην Ευρώπη ανερχόταν στο 25,7%.
Ο συντελεστής για τη φορολόγηση φυσικών προσώπων για την Ελλάδα έπεσε στο 40%, ενώ ο αντίστοιχος ευρωπαϊκός έπεσε στο 39,1%, ενώ η φορολόγηση εισοδήματος εταιρειών μειώθηκε σε 25% στην Ελλάδα για το 2008, και σε 23,6% για την Ευρώπη κατά μέσο όρο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μια νύχτα μόνο: Αποκαλύψεις που φέρνουν τα πάνω κάτω
- Η κόρη της Αντζελίνα Τζολί, Ζαχάρα, λέει πως «είναι τιμή της να την αποκαλεί μητέρα της»
- Κρίση χωρίς προηγούμενο στη Φενέρμπαχτσε
- Δίκη Τεμπών: Μήνυση κατά Κυρανάκη και νομική κίνηση κατά Καραμανλή προανήγγειλε κατηγορούμενος
- Ποιες θεωρούνται οι πρώτες «κλεισμένες» μεταγραφές της Euroleague: Ο ΜακΙντάιρ, ο Πίτερς και οι τρεις κινήσεις της Μπαρτσελόνα
- Κρήτη: Ένα 5χρονο παιδί πάτησε αναμμένα κάρβουνα σε παραλία – Στο εξωτερικό με ειδική πτήση
- Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ και Ντέμπι Ρόου – Οι δύο σύζυγοι του Μάικλ Τζάκσον
- Ο 89χρονος αφού πυροβόλησε και τραυμάτισε υπάλληλο στον ΕΦΚΑ πήγε στο Ειρηνοδικείο στη Λουκάρεως και πυροβόλησε άλλα 4 άτομα – Άφησε σημειώματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442