
Επίσπευση της έρευνας για την απάτη με τον αγροτικό ΦΠΑ ζητά ο Γ.Σανιδάς
Με ταχύτερους ρυθμούς να διεξαχθεί η έρευνα για την απάτη με τον αγροτικό ΦΠΑ στην Κρήτη ζητά από την Εισαγγελία Ηρακλείου με έγγραφο του ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιώργος Σανιδάς. Ως εμπλεκόμενοι φέρονται παραγωγοί, αλλά και Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, με το ύψος της απάτης να ανέρχεται σε 56 εκατ. ευρώ.
106
Με έγγραφο που έστειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου Κρήτης, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς ζητά να επισπευθούν οι έρευνες για την υπόθεση της απάτης με τον αγροτικό ΦΠΑ.
Η υπόθεση της απάτης είχε εντοπισθεί από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων και ως εμπλεκόμενοι φέρονται παραγωγοί, αλλά και Αγροτικοί Συνεταιρισμοί της Κρήτης. Συνολικά, το ύψος του ποσού που διέφυγε της εφορίας ανέρχεται στα 56 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται για απάτη με πλαστά στοιχεία, όπως τιμολόγια, που είχαν χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια της διετίας 2005-2007 για να επιστραφεί ο ΦΠΑ από την εικονική πώληση αγροτικών προϊόντων.
Πριν την αποστολή του εγγράφου του κ. Σανιδά στην Κρήτη είχε προηγηθεί τηλεφώνημα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτ. Χατζηγάκη με το οποίο ζήτησε την επίσπευση της έρευνας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ουγγαρία: Ο πρόεδρος Σούλιοκ παραιτείται – Υπέγραψε συνταγματική αναθεώρηση για τον τερματισμό της θητείας του
- LIVE: Γαλλία – Αγγλία
- Οι νικητές και οι χαμένοι σε… χρήμα του Μουντιάλ
- Ισχυρές καταιγίδες πριν τον τελικό του Μουντιάλ: Η πρόγνωση του καιρού για το Ισπανία – Αργεντινή
- Ο Ντόναλντ Τραμπ, το Ιράν και τα φτερά του Ίκαρου – Μια προσωπική βεντέτα ίσως οδηγεί τις ΗΠΑ στην καταστροφή
- Ουκρανία: Κύμα διαδηλώσεων για την αποπομπή του υπουργού Άμυνας – Σε δύσκολη θέση ο Ζελένσκι

