«Δωράκι» 100.000 δολαρίων στον Μπολτ για να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ του Πεκίνου
Ο Ουσεΐν Μπολτ θα κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη στην Ευρώπη, καθώς θα αγωνιστεί στο μίτινγκ «Golden Spike» της Οστράβα. Πέρυσι τον Ιούνιο στο ίδιο στάδιο ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ είχε κάνει μια εξαιρετική κούρσα στα 200μ. σημειώνοντας χρόνο 19.83, ενώ φέτος θα προσπαθήσει να καταρρίψει το ρεκόρ του μίτινγκ στα 100μ. (9.85). Οι διοργανωτές έχουν τάξει στον Μπολτ ένα δωράκι 100.000 δολαρίων αν καταφέρει να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ (9.69) του Πεκίνου.
Ο Ουσεΐν Μπολτ θα κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη στην Ευρώπη, καθώς θα αγωνιστεί στο μίτινγκ «Golden Spike» της Οστράβα.
Πέρυσι τον Ιούνιο στο ίδιο στάδιο ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ είχε κάνει μια εξαιρετική κούρσα στα 200μ. σημειώνοντας χρόνο 19.83, ενώ φέτος θα προσπαθήσει να καταρρίψει το ρεκόρ του μίτινγκ στα 100μ. (9.85), επίδοση που είχε σημειώσει ο συμπατριώτης του Ασάφα Πάουελ πριν από 4 χρόνια.
Αντίπαλοί του θα είναι ο Αμερικανός Μάρκους Μπράνσον και ο κάτοχος του ρεκόρ Ασίας Σάμουελ Φράνσις από το Κατάρ, οι οποίοι έχουν κατέβει τα δέκα δευτερόλεπτα.
Στο μίτινγκ θα αγωνιστεί και ο Ντάιρον Ρόμπλες, ο οποίος πέρυσι στο ίδιο μίτινγκ είχε σημειώσει παγκόσμιο ρεκόρ στα 110μ. εμπόδια (12.87).
Βασικός αντίπαλός του θα είναι ο αμερικανός Ντέξτερ Φολκ ο οποίος είχε νικήσει στο Γκόλντεν Λιγκ του Βερολίνου με χρόνο 13.18.
Στον ακοντισμό θα συμμετάσχει η Μπάρμπορα Σποτάκοβα, ενώ θα αγωνιστεί και ο Κενυάτης Μπριμίν Κιρπούτο ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 3.00μ. στιπλ στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου.Τέλος, στο άλμα εις ύψος θα συμμετάσχει η Μπλάνκα Βλάσιτς που επίσης κυνηγάει επιδόσεις ρεκόρ.
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει το έργο σύγχρονου χοροθεάτρου της Βαλεντίνης Γιαννοπούλου MyCenae. Μια παράσταση για τον μύθο των Ατρειδών. Για μια και μοναδική βραδιά την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στις 20.30
Μετά τη sold out συναυλία στο Λυκαβηττό, τα αγαπημένα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη. Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στη Μονή Λαζαριστών