Στις 22-23 Ιουνίου το συνέδριο «Ατομα με αναπηρία και ΜΜΕ»
Αθήνα: Για 4η συνεχόμενη χρονιά η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας-Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης διοργανώνει διεθνές συνέδριο με θέμα «Ατομα με αναπηρία και ΜΜΕ», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 22-23 Ιουνίου 2009, στο Κέντρο Τύπου της ΓΓΕ-ΓΓΕ (Φραγκούδη 11 & Αλ. Πάντου, Καλλιθέα).
Αθήνα: Για 4η συνεχόμενη χρονιά η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας-Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης διοργανώνει διεθνές συνέδριο με θέμα «Ατομα με αναπηρία και ΜΜΕ», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 22-23 Ιουνίου 2009, στο Κέντρο Τύπου της ΓΓΕ-ΓΓΕ (Φραγκούδη 11 & Αλ. Πάντου, Καλλιθέα).
Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν ως ομιλητές, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι των ΑμεΑ, πανεπιστημιακοί και άλλοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ο διάλογος γύρω από τη θεματική «Ατομα με αναπηρία και ΜΜΕ» ξεκίνησε το 2006, με το πρώτο ομώνυμο συνέδριο. Φέτος επικεντρώνεται στο νέο, δυναμικά εξελισσόμενο περιβάλλον των ψηφιακών Μέσων και του κοινωνικού διαδικτύου. Η μετάβαση «Από τα παραδοσιακά ΜΜΕ στις διαδικτυακές κοινότητες», αποτελεί την κεντρική θεματική ενότητα.
Στη φετινή εκδήλωση θα παρουσιαστεί η Συνθήκη των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Οι επιμέρους θεματικές ενότητες αφορούν «Ατομα με Αναπηρία και Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη» και «Αναπηρία: Υπάρχει χώρος στη διαφήμιση;».
Όπως και στο περσινό Συνέδριο, θα συμμετέχουν ενεργά παιδιά με αναπηρία, στην ενότητα «Αναπηρία: παιδιά καινοτομούν και δημιουργούν τα δικά τους Μέσα Επικοινωνίας». Επίσης θα λειτουργήσει Δημοσιογραφικό Εργαστήριο, στο πλαίσιο του οποίου δημοσιογράφοι θα ενημερωθούν για το σωστό τρόπο προσέγγισης και προβολής των θεμάτων αναπηρίας στα ΜΜΕ.
Παράλληλα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ και Αναπηρία: Emotion Pictures, στις 19-22 Ιουνίου, στο Νέο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138).
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του συνεδρίου και του φεστιβάλ μπορούν να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα της ΓΓΕ-ΓΓΕ www.minpress.gr και στον ειδικό δικτυακό τόπο www.ameamedia.gr .
Χορηγοί επικοινωνίας των εκδηλώσεων είναι η ΕΡΤ, η ERT online, το Πρίσμα+, η ΝΕΤ 105,8, η Ραδιοτηλεόραση και το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
health.in.gr
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Ενα μπόνους για συνεπείς
- Στο Νέο Δελχί η κυβέρνηση Μόντι τα βάζει με την Gen Z της Ινδίας – Πόσο θα αντέξουν χωρίς ίντερνετ;
- «Απολαύστε τη διαδρομή» – Το μήνυμα Μασκ για την επέλαση της ΑΙ
- Amazon: Όχι στη χρήση εικόνων ΑΙ από πωλητές μετά από νόμο της Νέας Υόρκης
- OHE: Εγκρίθηκε η θητεία του επικεφαλής για τα ανθρώπινα δικαιώματα για ακόμα 4 χρόνια – Ποιοί καταψήφισαν
- Ισπανία: Η πυρκαγιά στη Μαδρίτη έχει ξεπεράσει την ικανότητα κατάσβεσής της – Η ΕΕ στέλνει κι άλλες δυνάμεις
- Οι καύσωνες αυξάνουν τη τουριστική ζήτηση για «ψυχρούς προορισμούς»
- Γιορτή σήμερα 25 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442