Εγκρίθηκε από το υπ.Ανάπτυξης η τροποποίηση του καταστατικού της ΑΕΓΕΚ
Καταχωρήθηκε στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιριών του υπουργείου Ανάπτυξης η απόφαση του υφυπουργού με την οποία εγκρίθηκε η τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της εταιρίας ΑΕΓΕΚ αναφορικά με το μετοχικό της κεφάλαιο.
27
Καταχωρήθηκε στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιριών του υπουργείου Ανάπτυξης η απόφαση του υφυπουργού με την οποία εγκρίθηκε η τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της εταιρίας ΑΕΓΕΚ αναφορικά με το μετοχικό της κεφάλαιο.
Ειδικότερα, η εγκριθείσα τροποποίηση αφορά στις ακόλουθες μεταβολές του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας,
– αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας από 0,50 ευρώ σε 5,50 ευρώ εκάστη, με συνένωση μετοχών (reverse split), η οποία θα γίνει με αναλογία 11 παλαιές προς 1 νέα μετοχή.
Έτσι, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ανερχόμενο σε 183.159.432,50 ευρώ, αντί να διαιρείται σε 366.318.865 κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,50 ευρώ η κάθε μία, θα διαιρείται σε, ισοδυναμούσες προς τις ανωτέρω, 33.301.715 νέες κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 5,50 ευρώ εκάστη.
– αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά 33.301.715,00 ευρώ, με αύξηση της ονομαστικής τιμής της μετοχής από 5,50 σε 6,50 ευρώ εκάστη, με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών και, ταυτόχρονα, μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 6,50 ευρώ σε 0,32 ευρώ η κάθε μία με αντίστοιχη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 205.804.598,70 ευρώ, με συμψηφισμό ισόποσων ζημιών βάσει των οικονομικών καταστάσεων χρήσεως 2008, οι οποίες έχουν ήδη εγκριθεί από την τακτική γενική συνέλευση της 28.05.2009.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η αύξηση θα γίνει με κεφαλαιοποίηση (α) του λογαριασμού Αποθεματικό από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο, ποσού 27.772.942,54 ευρώ και (β) μέρους του λογαριασμού Έκτακτα αποθεματικά, ποσού 5.528.772,46 ευρώ. Ενώ η σχετική μείωση του κεφαλαίου θα γίνει με συμψηφισμό (α) του λογαριασμού Αποτελέσματα εις νέον, ποσού 116.367.247,53 ευρώ και (β) μέρους του λογαριασμού Αποτελέσματα εις νέον/ υπόλοιπο ζημιών προηγουμένων χρήσεων, ποσού 89.437.351,17 ευρώ.
Μετά τις ανωτέρω μεταβολές το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας θα ανέρχεται σε 10.656.548,80 ευρώ και θα διαιρείται σε 33.301.715 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,32 ευρώ η κάθε μία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πέθανε η Μάρω Κοντού σε ηλικία 92 ετών
- ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα για να εκλέξει γραμματέα – Μπαράζ ανεξαρτητοποιήσεων
- Τα δεδομένα για τον Νέντοβιτς – Ο Τεόντοσιτς, ο Ερυθρός Αστέρας και η απόφαση για το μέλλον του
- Marfin – Καμπαγιάννης: Δεν υπάρχει ταυτοποίηση προσώπων, κινδυνεύει να καταλήξει σε φιάσκο η υπόθεση
- Οι εργαζόμενοι φεύγουν για καλύτερους μισθούς, παραδέχονται 8 στους 10 εργοδότες
- Meta: Αγωγή κατά της εταιρείας για απολύσεις ευπαθών εργαζομένων με την χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης
- Η Ατλάντα στο… πόδι για την Αργεντινή: Χιλιάδες οπαδοί στους δρόμους πριν τον ημιτελικό με την Αγγλία (vid)
- Ζάκυνθος: Αναχώρησε από το νησί το F-16 που είχε κάνει αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/jamie-macpherson-KTIVMMOXNu8-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442