Η Ελλάδα είναι ασφαλής τόνισε ο υπ.Υγείας μετά την κήρυξη πανδημίας νέας γρίπης
Αθήνα: Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Δ.Αβραμόπουλος μετά τη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας σχετικά με την κήρυξη πανδημίας της νέας γρίπης από τον ΠΟΥ. Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής, καθώς τα όποια κρούσματα στη χώρα -12 μέχρι στιγμής- αντιμετωπίζονται άμεσα και αποτελεσματικά.
Αθήνα: Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Δ.Αβραμόπουλος, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο υπουργείο Υγείας, με αντικείμενο την κήρυξη πανδημίας της νέας γρίπης από τον ΠΟΥ. Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής, καθώς τα όποια κρούσματα στη χώρα –12 μέχρι στιγμής– αντιμετωπίζονται άμεσα και αποτελεσματικά.
Ειδικότερα, ο κ. Αβραμόπουλος επισήμανε ότι όλοι στη χώρα μας πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς, καθώς αφ’ ενός είναι λίγα τα κρούσματα στη χώρα μας, συγκριτικά με άλλες χώρες, αφ’ ετέρου όλα τα περιστατικά αντιμετωπίστηκαν άμεσα και οι ασθενείς επέστρεψαν ασφαλείς στις οικογένειές τους.
Ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι οι πολίτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στο θέμα της προσωπικής υγιεινής και εφόσον εμφανίσουν συμπτώματα γρίπης να επικοινωνήσουν άμεσα με το γιατρό τους ή το ΚΕΛΠΝΟ, στο τηλέφωνο 210-5212054.
Σχετικά με τα νέα μέτρα που θα ληφθούν εξαιτίας της αναβάθμισης του επιπέδου συναγερμού στο 6, λόγω της κήρυξης πανδημίας, ο κ. Αβραμόπουλος επισήμανε ότι το βάρος θα πέσει στις πύλες εισόδου στη χώρα, λόγω της τουριστικής περιόδου, καθώς και στην ετοιμότητα περισσότερων νοσοκομείων.
Έτσι, σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση περιστατικών θα βρίσκονται πλέον και τα νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης, Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Λάρισας, Πάτρας, Ρόδου και το Αττικόν.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, θα αυξηθεί από 15% σε 20% και πλέον, το απόθεμα εμβολίων για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης.
Όσον αφορά στα νέα κρούσματα που θα εντοπιστούν, όπως είπε ο κ. Αβραμόπουλος, από τώρα και στο εξής όσοι δεν είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση θα νοσηλεύονται στο σπίτι τους, με την κατάλληλη αγωγή.
Στην περίπτωση αυτή, οι οικογένειες των ασθενών θα πρέπει να λαμβάνουν μέτρα προφύλαξης, όπως χρήση μάσκας, καθώς και να είναι προσεκτικοί με την προσωπική υγιεινή τους. Εφόσον ακολουθηθεί αυτή η πρακτική δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις οικογένειες των ασθενών, σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος.
Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει η νεοσυσταθείσα Εθνική Επιτροπή Παρακολούθησης της Πανδημίας, στην οποία συμμετέχουν 26 επιστήμονες και εκπρόσωποι υπουργείων. Η Επιτροπή αναλαμβάνει το γενικό συντονισμό των ενεργειών του κράτους για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης.
health.in.gr
- Θεσσαλονίκη: Κλείνει απόψε τμήμα της Περιφερειακής Οδού λόγω εργασιών για το flyover
- Ινδία: Βίαιη αστυνομική επέμβαση σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης Μόντι στο Νέο Δελχί
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 16χρονη με πλαστή ταυτότητα σε μπαρ
- Θεσσαλονίκη: Σε 30χρονο ανήκει η σορός που εντοπίστηκε μετά τη φωτιά σε Ι.Χ. στο Ωραιόκαστρο
- Πώς είναι να μεγαλώνεις στο πιο διάσημο εστιατόριο του Χόλιγουντ δίπλα στον Μπαράκ Ομπάμα και τον Μπραντ Πιτ
- Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό και στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά
- Κουτλουάι: «Δεν κατάλαβα γιατί ο Όσμαν πήγε στον ΠΑΟΚ» (vid)
- Στο Κρεμλίνο η ΥΠΕΞ της Βόρειας Κορέας – Στο επίκεντρο η Ουκρανία και η στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442