Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνεχίζεται η ένταση στον Αγιο Παντελεήμονα

Συνεχίζεται η ένταση στον Αγιο Παντελεήμονα

Εξακολουθεί η ένταση στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, μετά τα προχθεσινά επεισόδια και τις συγκρούσεις μεταξύ αντιεξουσιαστών, ακροδεξιών και της αστυνομίας. Οι αντεγκλήσεις συνεχίστηκαν και την Τετάρτη, καθώς δυνάμεις των ΜΑΤ παραμένουν στην περιοχή.

53

Ένταση επικράτησεκαι την Τετάρτηστην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, έπειτα από τα προχθεσινά επεισόδια και τις συγκρούσεις μεταξύ αντιεξουσιαστών, ακροδεξιών και της Αστυνομίας.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Το Βήμα,ο φόβος πιθανών, νέων συγκρούσεων και επεισοδίων μεταξύ των αναρχικών και των αυτοαποκαλούμενων ομάδων περιφρούρησης της πλατείας και της μικρής παιδικής χαράς που υπάρχει σε αυτήν, υποχρέωσε την Αστυνομία να διατηρεί από νωρίςτο απόγευμα της Τετάρτης πολλές διμοιρίες των ΜΑΤ σε όλη την περίμετρο της περιοχής.

Αφορμή για τον νέο γύρο αντιπαράθεσης υπήρξε η απόφαση τοπικών συλλόγων κατοίκων και φορέων που αντιδρούν στην αυξανόμενη παρουσία μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, να τοποθετήσουν σιδεριές και μια μεγάλη σιδερένια πόρτα στην είσοδο της παιδικής χαράς, προκειμένου να περιφραχθεί εντελώς ο χώρος και να παρεμποδίζεται η είσοδος μεταναστών ή ακόμη και των οικογενειών τους.

Σύμφωνα με τους αντιεξουσιαστές,πάντως, στις κινήσειςγια το κλείσιμο τηςπαιδικής, ώστε να μην έχουν πρόσβαση σε αυτήν οικογένειες μεταναστών, προχώρησαν ομάδες ακροδεξιών και όχι κατοίκων της περιοχής.

Οι αντιεξουσιαστές που συγκεντρώθηκαν προχθές το βράδυ, διαμαρτυρόμενοι για αυτή την κατάσταση, προσπάθησαν για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες να «ξηλώσουν» τη σιδερένια κατασκευή. Η απόπειρα αυτή καταγγέλθηκε στην αστυνομία, με αποτέλεσμαδιμοιρίες των ΜΑΤ να προσπάθησαν να απωθήσουν τους περίπου 50 αντιεξουσιαστές, κάνοντας χρήση δακρυγόνων, με αποτέλεσμα οι συγκρούσεις να γενικευθούν στους γύρω δρόμους.

Στη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ της Αστυνομίας και των αντιεξουσιαστών συνελήφθησαν πέντε νεαροί, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρώς και τρεις άνδρες της ομάδας Δέλτα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Οι πέντε νεαροί πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024