53

Ένταση επικράτησε και την Τετάρτη στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, έπειτα από τα προχθεσινά επεισόδια και τις συγκρούσεις μεταξύ αντιεξουσιαστών, ακροδεξιών και της Αστυνομίας.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Το Βήμα, ο φόβος πιθανών, νέων συγκρούσεων και επεισοδίων μεταξύ των αναρχικών και των αυτοαποκαλούμενων ομάδων περιφρούρησης της πλατείας και της μικρής παιδικής χαράς που υπάρχει σε αυτήν, υποχρέωσε την Αστυνομία να διατηρεί από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης πολλές διμοιρίες των ΜΑΤ σε όλη την περίμετρο της περιοχής.

Αφορμή για τον νέο γύρο αντιπαράθεσης υπήρξε η απόφαση τοπικών συλλόγων κατοίκων και φορέων που αντιδρούν στην αυξανόμενη παρουσία μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, να τοποθετήσουν σιδεριές και μια μεγάλη σιδερένια πόρτα στην είσοδο της παιδικής χαράς, προκειμένου να περιφραχθεί εντελώς ο χώρος και να παρεμποδίζεται η είσοδος μεταναστών ή ακόμη και των οικογενειών τους.

Σύμφωνα με τους αντιεξουσιαστές, πάντως, στις κινήσεις για το κλείσιμο της παιδικής, ώστε να μην έχουν πρόσβαση σε αυτήν οικογένειες μεταναστών, προχώρησαν ομάδες ακροδεξιών και όχι κατοίκων της περιοχής.

Οι αντιεξουσιαστές που συγκεντρώθηκαν προχθές το βράδυ, διαμαρτυρόμενοι για αυτή την κατάσταση, προσπάθησαν για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες να «ξηλώσουν» τη σιδερένια κατασκευή. Η απόπειρα αυτή καταγγέλθηκε στην αστυνομία, με αποτέλεσμα διμοιρίες των ΜΑΤ να προσπάθησαν να απωθήσουν τους περίπου 50 αντιεξουσιαστές, κάνοντας χρήση δακρυγόνων, με αποτέλεσμα οι συγκρούσεις να γενικευθούν στους γύρω δρόμους.

Στη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ της Αστυνομίας και των αντιεξουσιαστών συνελήφθησαν πέντε νεαροί, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρώς και τρεις άνδρες της ομάδας Δέλτα. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Οι πέντε νεαροί πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας