Φθηνότερα 174 φάρμακα από τη Δευτέρα
Αθήνα: Όφελος 15,1 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση θα έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία από τις μειώσεις στις τιμές 174 φαρμάκων, όπως προκύπτει από το νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων που εκδόθηκε την Παρασκευή και θα ισχύσει από σήμερα, Δευτέρα.
Αθήνα: Όφελος 15,1 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση θα έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία από τις μειώσεις στις τιμές 174 φαρμάκων, όπως προκύπτει από το νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων που εκδόθηκε την Παρασκευή και θα ισχύσει από σήμερα, Δευτέρα.
Το νέο δελτίο το οποίο αναλυτικά περιλαμβάνει:
α) Νέες μειωμένες τιμές έως 20 % 47 πρωτοτύπων φαρμάκων ευρείας κατανάλωσης λόγω λήξης ισχύος του πρώτου Εθνικού Διπλώματος Ευρεσιτεχνίας (πατέντας) της δραστικής ουσίας του φαρμακευτικού προϊόντος.
Από τα φάρμακα που γίνονται φθηνότερα λόγω λήξης της πατέντας τους προκύπτει ένα συνολικό καθαρό ετήσιο όφελος ύψους 14.576.244,13 ευρώ βάσει των ποσοτήτων που πουλήθηκαν το έτος 2008 και τις μειωμένες λιανικές τιμές που θα έχουν με το νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων.
β) Ευθυγραμμίσεις – μειώσεις 127 φαρμακευτικών προϊόντων όμοιας δραστικής ουσίας και φαρμακοτεχνικής μορφής (αντίγραφα) στο 80% της τιμής πώλησης των αντίστοιχων πρωτοτύπων τους, τα οποία έχουν μειωθεί λόγω της ανακοστολόγησης του 2008.
Το συνολικό ύψος των μειώσεων των λιανικών τιμών των ανωτέρω φαρμακευτικών προϊόντων (αντιγράφων) σε ετήσια βάση ανέρχεται στο ποσό των 528.843,15 ευρώ.
health.in.gr
- Η νέα πρόκληση της AI: Ποιος καθορίζει τα όρια της ελευθερίας του λόγου στα chatbots;
- Καλύπτοντας το επικίνδυνο χάσμα της Ευρώπης στον τομέα των πυραύλων
- Ο Jeff Mills παρουσιάζει το Tomorrow Comes the Harvest
- Αίγιο: «Είμαι αθώος, δεν μπορώ να πενθήσω» – Τι λέει μέσα από τη φυλακή ο 65χρονος Ιταλός
- Αρκάς: «Παράδεισος» για τους αδειούχους, «κόλαση» για τους εργαζόμενους
- Οδηγός για τον νέο εξωδικαστικό μηχανισμό: Ανοίγει σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα
- Οι μεγαλύτεροι μύθοι για τη γυμναστική
- Συνταγματική αναθεώρηση: Το απόγευμα η ψηφοφορία στη Βουλή – Τα επίμαχα άρθρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442