Διεθνές συμπόσιο με θέμα την Σοσιαλδημοκρατία την Τρίτη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Διεθνές συμπόσιο με θέμα «Η Σοσιαλδημοκρατία και οι προκλήσεις του μέλλοντος. Ποιο θα είναι το προοδευτικό μοντέλο για την Ευρώπη;» διοργανώνεται σήμερα, Τρίτη, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τη συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων από τον χώρο της διεθνούς πολιτικής και οικονομίας. Το BΗΜΑonline και η Elpais θα μεταδίδουν ζωντανά το Συμπόσιο.
103
Διεθνές συμπόσιο με θέμα ««Η Σοσιαλδημοκρατία και οι προκλήσεις του μέλλοντος. Ποιο θα είναι το προοδευτικό μοντέλο για την Ευρώπη;» διοργανώνεται σήμερα, Τρίτη, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τη συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων από τον χώρο της διεθνούς πολιτικής και οικονομίας.
Το Συμπόσιο των Αθηνών διοργανώνεται από το Μegaron Ρlus με χορηγούς τις εφημερίδες «Το Βήμα» και «Εl Ρais», σε συνεργασία με το «Βήμα Ιδεών» και την κίνηση «Desirs d΄Αvenir » της Γαλλίας.
Το BΗΜΑonline (www.tovima.gr) όπως και η Elpais, στη διαδικτυακή της έκδοση (Elpais.com) θα μεταδίδουν ζωντανά το Συμπόσιο.
Το Συμπόσιο θα ανοίξει με ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γ. Παπανδρέου .
Την κεντρική εισήγηση θα κάνει η πρόεδρος της περιφέρειας Πουατού- Σαράντ, Σεγκολέν Ρουαγιάλ.
Θα συμμετάσχουν διακεκριμένες προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων οι πρώην πρωθυπουργοί της Ισπανίας, Φελίπε Γκονθάλεθ, της Ιταλίας, Μάσιμο ντ΄ Αλέμα, της Ελλάδας, Κ. Σημίτης (με βιντεοσκοπημένο μήνυμα), ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ενρίκε Μπαρόν Κρέσπο, οι βουλευτές και οι πρώην υπουργοί Ζαν Λουί Μπιανκό (Γαλλία), η Αννα Διαμαντοπούλου, ο Ντένις Μακ Σέιν (Βρετανία), ο Λάιφ Παγκρότσκι (Σουηδία), η Γερμανή βουλευτής Ανγκέλικα ΣβαλΝτύρεν και οι οικονομολόγοι καθηγητές κκ. Γκάρι Ντίμσκι, Τάσος Γιαννίτσης, Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ (με βιντεοσκοπημένο μήνυμα) και Φιλίπ Αγκιόν (τηλεδιάσκεψη).
Παρέμβαση θα κάνει ο γενικός γραμματέας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Λουίς Αγιάλα.
Συντονιστής του Συμποσίου των Αθηνών θα είναι ο κορυφαίος Γάλλος δημοσιογράφος Ζαν-Μαρί Κολομπανί.
Το Συμπόσιο των Σοσιαλδημοκρατών γίνεται λίγες εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές και σε μια περίοδο όπου η ευρωπαϊκή Αριστερά έχει υποχωρήσει στις κάλπες.
Σε διάστημα περίπου πέντε ωρών οι ομιλητές θα κληθούν να ανιχνεύσουν τα αίτια των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη, αλλά και τις προσδοκίες των κοινωνιών· θα προσπαθήσουν να δώσουν συγκεκριμένες λύσεις στα προβλήματα που παρουσιάζονται.
Θα προσπαθήσουν επίσης να ανιχνεύσουν τις πιθανότητες που έχει η Αριστερά να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των ευρωπαίων πολιτών και κυρίως εάν η οικονομική κρίση του καπιταλισμού ανοίγει έναν ευνοϊκότερο πολιτικό κύκλο για μελλοντικές νίκες της Αριστεράς.
Την εισαγωγική παρέμβαση εκ μέρους των οργανωτών θα κάνει ο. Ι. Μάνος, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου των Φίλων της Μουσικής.
Ώρα έναρξης του Συμποσίου: 17:00
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιώργος Παπανδρέου για τη δήλωση Σέρβας υπουργού για το Κόσοβο: Η εθνοκάθαρση δεν είναι πολιτική επιλογή
- Πιστός στα… γούρια ο πρόεδρος της Αργεντινής: «Θα δω τον τελικό του Μουντιάλ από την τηλεόραση»
- «Τα παντελόνια-θάνατος της Zara»: Οι influencer τα θεωρούν τα πιο επικίνδυνα στον κόσμο
- Φοιτητική στέγη: Γολγοθάς η εύρεση φοιτητικής κατοικίας – Στα ύψη τα ενοίκια, πολλά τα ασυντήρητα σπίτια
- Ιαπωνία: Νέοι κανόνες για την αυτοκρατορική διαδοχή – Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των γυναικών από τον θρόνο
- Τι αποκάλυψε ο Πατ Ράιλι για πιθανό δίδυμο Λεμπρόν – Γιάννη στους Χιτ
- Θρήνος στη Μολδαβία για την οικογενειακή τραγωδία στη Χαλκιδική – Παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ η 7χρονη
- Κρασί: Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο γερμανικός αμπελοοινικός τομέας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442