
EUROMEDICA Περαιτέρω ανάπτυξη στον τομέα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας.
Πραγματοποιήθηκε στις 8-5-2009, στο ξενοδοχείο Athens Plaza, η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΕUROMEDICA Α.Ε., στην οποία παρουσιάστηκε η ανάπτυξη που σημείωσε ο όμιλος κατά το 2008, μέσω της υλοποίησης του επενδυτικού του πλάνου, τα οικονομικά αποτελέσματα για τη χρήση 2008, οι πρόσφατες εξελίξεις, καθώς και τα μελλοντι κ ά σχέδια της Διοίκησης […]
Πραγματοποιήθηκε στις 8-5-2009, στο ξενοδοχείο Athens Plaza, η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΕUROMEDICA Α.Ε., στην οποία παρουσιάστηκε η ανάπτυξη που σημείωσε ο όμιλος κατά το 2008, μέσω της υλοποίησης του επενδυτικού του πλάνου, τα οικονομικά αποτελέσματα για τη χρήση 2008, οι πρόσφατες εξελίξεις, καθώς και τα μελλοντι κ ά σχέδια της Διοίκησης για την Εταιρία.
Ο όμιλος Euromedica, κατά το 2008 ενισχύθηκε με 23 νέες μονάδες, είτε μέσω εξαγορών, είτε μέσω συστάσεων νέων εταιριών και σήμερα διαθέτει ένα δίκτυο 82 μονάδων (17 κλινικές, 56 διαγνωστικά κέντρα και 9 κέντρα αποκατάστασης) πλέον πέντε εμπορικών εταιριών, στην Ελλάδα και την Αλβανία.
Το συνολικό ποσό που δαπάνησε η εταιρία το 2008 για επενδύσεις σε νέες μονάδες αλλά και σε ιατρικό εξοπλισμό, ξεπέρασε τα 85 εκ. ευρώ. Εντός του 2008, ο όμιλος εισήλθε στο χώρο της ψυχικής υγείας με την απόκτηση συμμετοχής 50% σε δύο ψυχιατρικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη και στην Καρδίτσα και τη σύσταση εταιρίας ?από κοινού με γιατρούς- με σκοπό την κατασκευή ψυχιατρικής κλινικής στην Πάτρα. Επίσης δραστηριοποιήθηκε έντονα στον τομέα φυσικής αποθεραπείας και αποκατάστασης μέσω διάφορων εταιρικών σχημάτων και σήμερα κατασκευάζει τέσσερα κέντρα αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, την Κοζάνη και την Καρδίτσα.
Σε επίπεδο οικονομικών αποτελεσμάτων, ο κύκλος εργασιών του ομίλου Εuromedica το 2008 αυξήθηκε κατά 19,4% σε σχέση με το 2007 και έφτασε στα 229,12 εκ. ευρώ από 191,86 εκ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 39,10 εκ. ευρώ από 33,04 εκ. ευρώ το προηγούμενο έτος και σημείωσαν σημαντική άνοδο 18,3%.
Στα άμεσα σχέδιά της εταιρίας είναι η περαιτέρω ανάπτυξη στον τομέα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, η περαιτέρω ανάπτυξη στον τομέα των κέντρων αποκατάστασης και στον ψυχιατρικό κλάδο και η επέκταση σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ολυμπιακός: Πότε θα ξεκινήσει η σειρά με τον Κολοσσό – Τα δύο ματς πριν το Final Four
- Ισόβια για τη δολοφονία 34χρονου στις Σέρρες, ανήμερα Πρωτοχρονιάς – Βαριές ποινές και σε τρεις συνεργούς
- Ριάνα: Έκανε τατουάζ ζωγραφιά των παιδιών της
- «Η Ολυμπία αυτή δούλευε σε τουριστικό πρακτορείο» – Έρευνα στη Σαντορίνη για την εξαφάνιση θρίλερ στη Νέα Ιωνία
- Η Βαλένθια «καίει» το ματς με την Μπασκόνια στην ACB για το Game 5 με τον Παναθηναϊκό
- Δένδιας: Σε μια περίοδο πολλαπλών προκλήσεων, η ΕΕ οφείλει να είναι «ασπίδα» απέναντι σε κάθε απειλή κατά των μελών της
- Κώστας Μπακογιάννης στο in: Η υποψηφιότητα για τον Δήμο Αθηναίων, το «ψυγείο» και η πολιτική
- Απίθανος ο μικρός αδερφός του Γιαμάλ: Οδηγάει… Mercedes, φοράει μαύρο γυαλί και «τρελαίνει» τα social media (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Μελανσόν εναντίον ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ταϊβάν και Ισραήλ στην ίδια συνέντευξη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/X7BISL4J2FPWXNFMRYL5SQBVHQ-1-127x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442