28

Το πρωτόκολλο και τους κανόνες που διέπουν τις εκάστοτε αποστολές κυβερνητικών στελεχών στο εξωτερικό επικαλέστηκε ο υπουργός Μεταφορών Ευριπίδης Στυλιανίδης, απαντώντας σε δημοσίευμα το οποίο κάνει λόγο για πολυτελές ταξίδι του ιδίου και της συζύγου του στο Παρίσι.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα αναφέρεται σε ταξίδι που έκανε το ζεύγος Στυλιανίδη τον περασμένο Οκτώβριο, όταν ο ίδιος ήταν υπουργός Παιδείας, με διήμερη διαμονή σε πολυτελές ξενοδοχείο συνολικού κόστους 4.600 ευρώ, ενοικίαση λιμουζίνας έναντι 4.067 ευρώ και αεροπορικό εισιτήριο business class για τη σύζυγό του έναντι 1.025 ευρώ στο όνομα του υπουργείου Παιδείας.

«Τα ταξίδια των εθνικών αποστολών μελών της εκάστοτε κυβέρνησης στο εξωτερικό διέπονται από συγκεκριμένο πρωτόκολλο και κανόνες, που προσδιορίζονται από τις οικονομικές υπηρεσίες των Υπουργείων σύμφωνα με το δημόσιο λογιστικό. Αυτό άλλωστε εύκολα μπορεί να διαπιστωθεί μέσα από τη σύγκριση υπουργικών αποστολών σε κάθε υπουργείο επί όλων των κυβερνήσεων» απαντά ο κ Στυλιανίδης.

«Πάντοτε σεβάστηκα και σέβομαι την εφαρμογή αυτών που προβλέπονται με βάση το νόμο και το πρόγραμμα της κάθε αποστολής εργασίας. Τα υπόλοιπα που περιγράφονται στο δημοσίευμα ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας» προσθέτει ο υπουργός Μεταφορών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας