
Επεισόδια αστυνομικών-αντιεξουσιαστών στη διάρκεια δίκης στη Λάρισα
Eπεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων σημειώθηκαν το απόγευμα στη Λάρισα, με αφορμή τη δίκη τεσσάρων κρατούμενων από τις φυλακές Τρικάλων, μεταξύ των οπoίων και ένας αντιεξουσιαστής. Ο τελευταίος κατέθεσε στο δικαστήριο για τις συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές.
30
Eπεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων σημειώθηκαν το απόγευμα στη Λάρισα, με αφορμή τη δίκη τεσσάρων κρατούμενων από τις φυλακές Τρικάλων, μεταξύ των οπoίων και ένας αντιεξουσιαστής.
Συγκεκριμένα, το Τριμελές Εφετείο Kακουργημάτων στη Λάρισα εκδίκασε την υπόθεση τεσσάρων κρατούμενων, οι οποίοι κατηγορούνταν ότι πρωτοστάτησαν σε εξέγερση στις φυλακές Τρικάλων στις 27 Απριλίου 2006, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης.
Μεταξύ των κατηγορουμένων ήταν και ο Βαγγέλης Πάλλης, ο οποίος θεωρείται αντιεξουσιαστής.
Καταθέτοντας στο δικαστήριο ο Βαγγέλης Πάλλης μίλησε για τις συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές Τρικάλων, αναφέροντας ότι σε θαλάμους των 10 τετραγωνικών κρατούνται υπερτριπλάσιοι κρατούμενοι, ενώ κανονικά θα έπρεπε να είναι μόνο 16.
Την κατάθεση του επιβεβαίωσαν και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι σχετικά με τις συνθήκες κράτησης, ωστόσο, το δικαστήριο καταδίκασε τόσο τον συγκεκριμένο όσο και έναν ακόμη κατηγορούμενο, που είναι αλλοδαπός σε τρία χρόνια φυλάκιση με το «ελαφρυντικό των μη ταπεινών ελατηρίων».
Οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν.
Ωστόσο, με αφορμή τη συγκεκριμένη δίκη και τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο Λάρισας 80 περίπου αντιεξουσιαστές από όλη την Ελλάδα με ανάλογη παρουσία ισχυρών διμοιριών των ΜΑΤ.
Με τη γνωστοποίηση της απόφασης του δικαστηρίου ξέσπασαν επεισόδια έξω από το δικαστικό μέγαρο με τους αντιεξουσιαστές να πετούν κάδο σκουπιδιών προς τους αστυνομικούς, ενώ εκείνοι απάντησαν με δακρυγόνα.
Οκτώ άτομα προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα, εκ των οποίων τα τρία αφέθηκαν ελεύθερα.
Δύο κοπέλες που συμμετείχαν στην ομάδα των αντιεξουσιαστών και ένας αστυνομικός τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ μια μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών κλείστηκε στην ιατρική σχολή.
Τελικά τα επεισόδια εκτονώθηκαν με την αποχώρηση των αντιεξουσιαστών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ουκρανία: Κύμα διαδηλώσεων για την αποπομπή του υπουργού Άμυνας – Σε δύσκολη θέση ο Ζελένσκι
- Γαλλία – Αγγλία: Αυτές είναι οι ενδεκάδες του μικρού τελικού
- Ο Ντόναλντ Τραμπ, το Ιράν και τα φτερά του Ίκαρου – Μια προσωπική βεντέτα ίσως οδηγεί τις ΗΠΑ στην καταστροφή
- Η Μέγκαν Φοξ «βγάζει γλώσσα» σε χρήστη του Instagram που την κρίνει χωρίς λόγο
- Σε κόντρα ΗΠΑ – Νότια Κορέα για τα… δεδομένα μιας εταιρείας
- Στην Αθήνα ο Φαν Ντρόνγκελεν για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό
