Ήττα της εθνικής χάντμπολ από την Κροατία στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού 2010
Την ήττα με 32-20 (ημ. 19-9) από την Κροατία, γνώρισε στο Όσιγιεκ η εθνική μας ομάδα χάντμπολ των ανδρών, στο πλαίσιο των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2010. Η ελληνική ομάδα «πάλεψε», αλλά υπέπεσε σε πολλά λάθη απέναντι σε μια ανώτερη ομάδα.
Την ήττα με 32-20 (ημ. 19-9) από την Κροατία, γνώρισε στο Όσιγιεκ η εθνική μας ομάδα χάντμπολ των ανδρών, στο πλαίσιο των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2010.
Η εθνική άνοιξε το σκορ με τον Χαλκίδη αλλά ακολούθησε ένα μπαράζ γκολ από τους Κροάτες, οι οποίοι στο 8 προηγούνταν ήδη 6-1. Μετά το τάιμ-άουτ, που πήρε ο Νίκος Μάντζος, ο Ευαγγελίδης έκανε το 6-2, στη συνέχεια ο Καρυπίδης έχασε πέναλτι για να σκοράρει ο Παπαδόπουλος στην κόντρα 6-3. Τα απανωτά λάθη όμως των διεθνών σε συνδυασμό με την σκληρή άμυνα των Κροατών εκτόξευσαν τη διαφορά (14-7 στο 20λεπτο για να κλείσει το ημίχρονο 19-9).
Στο β ημίχρονο η ελληνική ομάδα περιόρισε τα λάθη, έκανε πιο συνετές επιθέσεις αλλά βρήκε απέναντί της τον εξαιρετικό τερματοφύλακα Αλίλοβιτς, ο οποίος πραγματοποίησε πολλές αποκρούσεις (ακόμη και πέναλτι του Καρυπίδη απέκρουσε). Έτσι το σκορ έγινε 23-13 στο 40, 26-16 στο 50 και 32-20 στο φινάλε.
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Η 38η και τελευταία αγωνιστική της Euroleague ξεκαθάρισε την κατάσταση της εξάδας, με τις ομάδες που απομένουν για τα play in να έχουν μπροστά τους -πέρα από τα play off- και μια αρνητική παράδοση…
Ο Ολυμπιακός κατέλαβε την 1η θέση στην κανονική περίοδο της Euroleague και Παναθηναϊκός την 7η. Δείτε πως μπορούν να «πέσουν» μαζί οι δύο «αιώνιοι» στα πλέι οφ της διοργάνωσης.