Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέλος της γαλλικής Ακαδημίας Ανθρωπιστικών και Πολιτικών Επιστημών η Ντ.Μπακογιάννη

Μέλος της γαλλικής Ακαδημίας Ανθρωπιστικών και Πολιτικών Επιστημών η Ντ.Μπακογιάννη

Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη ανακηρύχθηκε με επίσημη τελετή τη Δευτέρα ισόβιο μέλος της Ακαδημίας Ανθρωπιστικών και Πολιτικών Επιστημών στο Παρίσι. Είναι η πρώτη γυναίκα που παίρνει θέση στα έδρανα των συνδεδεμένων ξένων μελών.

95

Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη ανακηρύχθηκε με επίσημη τελετή τη Δευτέρα ισόβιο μέλος της Ακαδημίας Ανθρωπιστικών και Πολιτικών Επιστημών στο Παρίσι.

Η τελετή έγινε στην αίθουσα τελετών του Ινστιτούτου της Γαλλίας (La Coupole) παρουσία πολλών προσωπικοτήτων του πολιτικού και του επιστημονικού χώρου, καθώς και του χώρου των γραμμάτων. Είναι η πρώτη γυναίκα που παίρνει θέση στα έδρανα των συνδεδεμένων ξένων μελών.

Την κα Μπακογιάννη υποδέχθηκαν ο πρόεδρος της Ακαδημίας για το 2009, Ζαν-Κλοντ Καζανοβά, και ο Φρανσουά Tερέ, πρόεδρος της Ακαδημίας το 2008, έτος της εκλογής της Ελληνίδας υπουργού ως συνδεδεμένο μέλος της Ακαδημίας.

Ο Τερέ καλωσόρισε την Ελληνίδα πολιτικό και μετά τη σχετική προσφώνηση της παρέδωσε το περίφημο ξίφος που συμπληρώνει την στολή κάθε ακαδημαϊκού.

«Όλοι όσοι είναι εδώ παρόντες σήμερα είναι ευτυχείς για την παρουσία σας. Αισθανόμαστε μεγάλη συγκίνηση στην σκέψη της Ελλάδας, στην ανάμνηση των προκατόχων σας, στο πρότυπο της τόσο πλούσιας ζωής σας σε ανθρώπινο και πολιτικό επίπεδο» είπε.

Στην ομιλία του ο ακαδημαϊκός αναφέρθηκε ακόμα «στα λαμπρά παραδείγματα Κρητικών» ανάμεσα στους οποίους ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο οποίος έγινε μέλος της Ακαδημίας το 1919, ενώ ο τελευταίος χρονολογικά Έλληνας μέλος της Ακαδημίας ήταν ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τσάτσος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024