Με τον Κ.Σημίτη συναντάται την Πέμπτη ο Γ.Παπανδρέου
Στη σκιά της πρότασης Πάγκαλου για το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Κώστα Σημίτη και αποφασίστηκε να συναντηθούν την Πέμπτη. Η συνάντηση θα γίνει αμέσως μετά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική.
30
Με τον τέως πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη θα συναντηθεί την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.
Οι δύο άνδρες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου και συμφώνησαν να συναντηθούν την ερχόμενη Πέμπτη αμέσως μετά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική.
Επισήμως το θέμα τη συζήτησης κατά αυτήν την πρώτη προσέγγιση των δύο ανδρών μετά την κρίση του προηγούμενου Ιουνίου θα είναι η οικονομική ύφεση και οι εξελίξεις στην Ευρώπη. Δεν αποκλείεται όμως το ενδεχόμενο να διατυπωθεί συγκεκριμένη πρόταση προς τον πρώην πρωθυπουργό.
Υπενθυμίζεται ότι ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του στα «Νέα» και ενώ έχει ήδη μιλήσει δημοσίως για την ανάγκη αξιοποίησης του κ. Σημίτη, προσδιορίζει ακριβώς τον ρόλο που θα επιθυμούσε να παίξει ο πρώην πρωθυπουργός:
«Οπωσδήποτε επιμένω ότι το ευρωψηφοδέλτιο θα πρέπει να έχει πολιτικά χαρακτηριστικά και θεωρώ ότι ο κ.Σημίτης έχει όλα τα προσόντα και για να εκφράσει τα συμφέροντα της χώρας σε ευρωπαϊκό επίπεδο και για να παίξει έναν σημαντικότατο ρόλο στις σημερινές συνθήκες σε επίπεδο Ευρώπης» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος.
Οι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου επιμένουν ότι η πρωτοβουλία του δεν συνδυάζεται με την πρόταση του κ. Πάγκαλου. Σύμφωνα με την Ιπποκράτους ο κ. Παπανδρέου, ούτως ή άλλως, σχεδίαζε μια τέτοια κίνηση και αναζητούσε την κατάλληλη ευκαιρία.
Eρωτηθείς ο κ. Σημίτης για την πρόταση του κ. Πάγκαλου δεν έκανε καμία δήλωση.
Mένει να φανεί την Πέμπτη αν θα αποκατασταθούν οι σχέσεις των δύο ανδρών, αν θα τεθεί θέμα ευρωψηφοδελτίου και πώς θα αντιδράσει ο κ. Σημίτης. Χθες, πάντως, μια σειρά στελέχη Ανδρ.Λοβέρδος, Χρ.Βερελής, Αννα Διαμαντοπούλου, Π.Ευθυμίου, Κ. Σκανδαλίδης τάχθηκαν υπέρ τού να τεθεί επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εκρήξεις στο Κίεβο από μεγάλη ρωσική επίθεση
- Δέκα πτώματα βρέθηκαν στο Μεξικό, πέντε εκ των οποίων κρέμονταν μαζί από γέφυρα με ένα μήνυμα
- «Τίτλοι τέλους» από τον Άντι Μπέρναμ στην ψηφιακή ταυτότητα που προωθούσε ο Κιρ Στάρμερ
- Δείτε την απονομή των χάλκινων μεταλλίων στην Αγγλία (vid)
- Το Ισραήλ σκότωσε πενταμελή οικογένεια στη Γάζα – Ένα παιδί έλειπε την ώρα της επίθεσης – Δέκα νεκροί συνολικά
- Αποδοκιμασίες επειδή ο Μπέλιγχαμ έδωσε το πέναλτι στον Σάκα για να κάνει χατ τρικ (vid)
- Πώς οι ΗΠΑ ενίσχυσαν την ήπια ισχύ τους με το Μουντιάλ
- Τρομερός Εμπαπέ: Έγινε πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442