Μόνο προεκλογικό το σχέδιο της κυβέρνησης για έξοδο από την κρίση, λέει ο Γ.Παπανδρέου
Η κυβέρνηση ζητά λευκή επιταγή για ατελέσφορες πολιτικές, είπε ο Γιώργος Παπανδρέου μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον παράλληλα ότι δεν έχει σχέδιο για έξοδο από την κρίση, παρά μόνο σχέδιο μιας χρήσης, δηλαδή προεκλογικό. Συνεχίζονται οι επαφές του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς. Το βράδυ τηλεοπτικό μήνυμά του.
38
Η κυβέρνηση ζητά λευκή επιταγή για ατελέσφορες πολιτικές, είπε ο Γιώργος Παπανδρέου εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον παράλληλα ότι δεν έχει σχέδιο για έξοδο από την κρίση, παρά μόνο σχέδιο μιας χρήσης, δηλαδή προεκλογικό.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι μετέφερε στον πρωθυπουργό την ανησυχία όχι μόνο του ίδιου, αλλά και των πολιτών για την κρίση, την αύξηση της ανεργίας και την απουσία της Ελλάδας στο διεθνές στερέωμα, ενώ συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα ριζικά νέο σχέδιο.
Τόνισε ότι κατέθεσε στον πρωθυπουργό τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για έξοδο από την κρίση, για στήριξη της αγοράς, αλλά και στήριξη της υγείας, της παιδείας και της πρόνοιας.
«Πάνω σε ένα τέτοιο σχέδιο πιστεύω ότι θα μπορούσαν να συστρατευτούν όλοι οι Έλληνες» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν φαίνεται να έχει κανένα συγκεκριμένο σχέδιο έξόδου από την κρίση, καμία ουσιαστική πρόταση για διαπραγμάτευση στην ΕΕ.
Και συμπλήρωσε: «Φοβάμαι ότι η κυβέρνηση αυτή έχει σχέδιο μια χρήσης και αυτής προεκλογικής».
Τόνισε πως όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδείξει ότι είναι άνθρωπος «και της συνεννόησης και της διαμόρφωσης ευρύτερων συναινέσεων». Όμως, πρόσθεσε, η κυβέρνηση απορρίπτει τις δίκες μας προτάσεις εδώ και πέντε χρόνια. Και καταλήγοντας είπε: «Η κυβέρνηση ζητά λευκή επιταγή για να συνεχίσει τις ατελέσφορες πολιτικές».
Στις 12:30 ακολουθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού με την γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Στις 2 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη και στις 5 το απόγευμα με τον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκο Αλαβάνο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Ζάκερμπεργκ «κλέβει» στέλεχος της Amazon
- Η Τεχεράνη καταγγέλλει επίθεση σε μονάδα αφαλάτωσης – Άφησε 10.000 Ιρανούς χωρίς νερό
- Εκρήξεις στο Κίεβο από μεγάλη ρωσική επίθεση
- Δέκα πτώματα βρέθηκαν στο Μεξικό, πέντε εκ των οποίων κρέμονταν μαζί από γέφυρα με ένα μήνυμα
- «Τίτλοι τέλους» από τον Άντι Μπέρναμ στην ψηφιακή ταυτότητα που προωθούσε ο Κιρ Στάρμερ
- Δείτε την απονομή των χάλκινων μεταλλίων στην Αγγλία (vid)
- Το Ισραήλ σκότωσε πενταμελή οικογένεια στη Γάζα – Ένα παιδί έλειπε την ώρα της επίθεσης – Δέκα νεκροί συνολικά
- Αποδοκιμασίες επειδή ο Μπέλιγχαμ έδωσε το πέναλτι στον Σάκα για να κάνει χατ τρικ (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442