Το ρόδι δεν έσπασε ούτε κόντρα στη Ντιναμό Μόσχας για τον Πανελλήνιο
Την πέμπτη του ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια γνώρισε ο Πανελλήνιος για τη φάση των «16» του Eurocup στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής απο την Ντιναμό Μόσχας στο Ελληνικό με 77-72. Η ρωσική ομάδα ήταν πιο ουσιαστική στις λεπτομέρειες με αποτέλεσμα να ζευγαρώσει τις νίκες της επί των γηπεδούχων.
89
Την πέμπτη του ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια γνώρισε ο Πανελλήνιος για τη φάση των «16» του Eurocup στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής απο την Ντιναμό Μόσχας στο Ελληνικό με 77-72. Η ρωσική ομάδα ήταν πιο ουσιαστική στις λεπτομέρειες με αποτέλεσμα να ζευγαρώσει τις νίκες της επί των γηπεδούχων.
Πολλά λάθη, κακές επιθετικές επιλογές και πληθώρα άστοχων σουτ, συνέθεσαν το σκηνικό της πρώτης περιόδου. Ο Πανελλήνιος προηγήθηκε με (5-2) χάρις σε τρίποντο του Μπραντ Νιούλεϊ ωστόσο βρέθηκε να χάνει με (12-17), λίγο πριν τη λήξη του δεκαλέπτου και να υπολείπεται μόλις ενός καλαθιού κατά την ολοκληρωσή του από τη Ντιναμό Μόσχας (15-17).
Στο ίδιο μήκος κύματος συνεχίστηκαν οι επιθέσεις των δύο ομάδων και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι «Ολυμπιονίκες», ωστόσο, μπήκαν δυναμικά και με τρίποντο του Μανώλη Παπαμακάριου πήραν βραχεία κεφαλή (18-17). Παρά την αντίδραση των ρώσων και τη προσωρινή τους υπεροχή (24-21), ο Πανελλήνιος με ασφυκτική άμυνα και έχοντας σε καλή μέρα τους Στέφαν Νάτζφεϊ και Μουσταφά Σακούρ κατάφερε να προηγηθεί ακόμα και με 10 πόντους χάρις σε τρίποντο του τελευταίου (37-27).
Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους γηπεδούχους να διατηρούν ένα σημαντικό προβάδισμα της τάξεως των οκτώ πόντων, προηγούμενοι με (39-31).
Η Ντιναμό Μόσχας με την έναρξη του δεύτερου μέρους πέτυχε σερί οκτώ – αναπάντητων – πόντων και κατάφερε να ισοφαρίσει προς στιγμήν με μακρινό τρίποντο του Νάχμπαρ σε (39-39). Ο Νάτζφεϊ χάρισε με τον ίδιο τρόπο το προβάδισμα στους γηπεδούχους (42-39). Η ομάδα, ωστόσο, του Ηλία Ζούρου παρουσίασε αυτοκτονικές τάσεις και ό,τι διαφορά δημιουργούσε κατόρθωνε να τη χάνει με συνέπεια να βρεθεί από το συν πέντε (46-41) στο (48-50).
Τελικά το πέμπτο τρίποντο του διαμόνιου Μπράιαν Τσέϊς διαμόρφωσε το αποτέλεσμα της 3ης περιόδου με ( 58-57) υπέρ των φιλοξενουμένων.
Χωρίς ο αγώνας να διεκδικεί δάφνες ποιότητας, εξελίχτηκε σε μια συναρπαστική αναμέτρηση με το προβάδισμα να εναλλάσσεται συχνά πυκνά. Ο Πανελλήνιος προηγήθηκε με (65-60) όμως και πάλι οι παίκτες του Ντέβιντ Μπλατ με σερί 12-4 ανέτρεψαν τα εις βάρος τους δεδομένα (72-69).
Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα ενώ δέχτηκαν μόλις τρεις πόντους στα τελευταία λεπτά, κατά αυτό το τρόπο διατήρησαν το αήττητο τους επικρατώντας με (77-72), ενώ εξασφάλισαν και τυπικά την πρωτιά του ομίλου τους.
Τα δεκάλεπτα: 15-17, 39-31, 57-58, 72-77
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ: Παπαμακάριος 9 (3), Καλαϊτζίδης, Καλαϊτζής 5 (1), Νιούλεϊ 12 (4), Πετρουλας 5, Νάτσφεϊ 16 (2), Στεργίου 2, Γκόλεματς 2, Ραντένοβιτς 6, Γκράντι 4, Σακούρ 11 (1).
ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΟΣΧΑΣ: Τσέις 30 (7), Χάνσεν 10, Λαβρίνοβιτς 5 (1), Μόνια 11 (2), Ντομάνι, Γιαβτόκας 7, Βασίλιεφ Νάχμπαρ 14 (2), Κχβοστόφ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γαλλικά ΜΜΕ: «Ο Παναθηναϊκός παρακολουθεί την περίπτωση Φρανσίσκο»
- Ολυμπιακός: Μια εβδομάδα εκτός ο Σιπιόνι
- Τσιτσιπάς: «Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος, πρέπει να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου»
- Επικός Μέσι: «Το… τερμάτισα από το προηγούμενο Μουντιάλ» (vid)
- Ρόκα: «Μεγάλος σύλλογος ο Ολυμπιακός με ξεκάθαρους στόχους» (vid)
- Χαμός με «Νοικιάστηκε» από τον Φουρνιέ στην Πάρο (vid)
- Ο Τραμπ εκθείασε τη FIFA για το σκάνδαλο Μπαλογκάν: «Ο Τζιάνι πήρε τη σωστή απόφαση»
- Παίκτης του Ολυμπιακού ο Ζοέλ Ρόκα! (vid, pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442