105

Την αποχώρησή της από την ενεργό δράση ανακοίνωσε η Ζωή Δημοσχάκη, μέσω επιστολής που απέστειλε σήμερα στον πρόεδρο της ΚΟΕ, Δημήτρη Διαθεσόπουλο. Η πρωταθλήτρια της κολύμβησης, μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε πέρυσι τον Μάιο, δεν μπόρεσε να επανέλθει στην αγωνιστική κατάσταση που θα ήθελε κι έτσι πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από τις πισίνες σε ηλικία μόλις 24 ετών.

Στην επιστολή της, η Δημοσχάκη αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Μετά από 10 χρόνια υψηλού πρωταθλητισμού σε πισίνες του εσωτερικού και του εξωτερικού, αποχωρώ από την ενεργό δράση, καθ όσον τα έτη 2007 και 2008 έκανα σημαντική προσπάθεια προκειμένου να συμμετάσχω σε μια τρίτη Ολυμπιάδα (Πεκίνο) κι έτσι να ολοκληρώσω την αθλητική μου πορεία με τρεις Ολυμπιάδες.

»Η υπερπροσπάθεια αυτή είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστώ και να χειρουργηθώ τον Μάιο του 2008, επανερχόμενη εκ νέου από τον Σεπτέμβριο του 2008 στις πισίνες, με στόχο τα εσωτερικά και διεθνή πρωταθλήματα.

»Κατέβαλα μέχρι σήμερα σημαντικές προσπάθειες προκειμένου να επανεύρω την φυσική μου κατάσταση, πλην όμως αυτό δεν κατέστη για πολλούς λόγους, παρά την επιθυμία μου, εφικτό.

»Ευχαριστώ θερμά όλους όσους με στήριξαν στα 19 και πλέον χρόνια της αθλητικής μου πορείας, όπως το υφυπουργείο Αθλητισμού, την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τον Παναθηναϊκό, τον Αρη Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα την τελευταία ομάδα μου, τον Ολυμπιακό, τους χορηγούς μου, τους προπονητές μου και ιδιαίτερα τον κ. Μάρκο Μανταλούφα, καθώς και όλους τους φορείς, παράγοντες που με τίμησαν κατά καιρούς για τις σημαντικές μου διακρίσεις».

Η Ζωή Δημοσχάκη μετείχε σε δύο διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων (Σίδνεϊ 2000, Αθήνα 2004), καθώς και σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στις νεάνιδες το 2001 και μεσογειονίκης την ίδια χρονιά, ενώ κατέχει ακόμη τα παννελήνια ρεκόρ στα 200μ. και στα 400μ. ελεύθερο, σε 50άρα και 25άρα πισίνα.

Παράλληλα, ετοιμάζεται να ολοκληρώσει μτις σπουδές της ως διατροφολόγος – διαιτολόγος, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο