Δευτέρα 13 Ιουλίου 2026
weather-icon 30o
Η Γαλλία επιμένει στην αύξηση των δημοσίων επενδύσεων για την έξοδο από την κρίση

Η Γαλλία επιμένει στην αύξηση των δημοσίων επενδύσεων για την έξοδο από την κρίση

Επικρίσεις κατά της «ανακόλουθης» στάσης της Κομισιόν απέναντι στην κρίση διατυπώνει ευθέως η γαλλική κυβέρνηση, καθώς κατηγορεί την Επιτροπή ότι από τη μία πλευρά ζητεί αύξηση των δημοσίων επενδύσεων και από την άλλη «τιμωρεί» τις χώρες με υψηλά ελλείμματα.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

27

Η γαλλική κυβέρνηση επιμένει στη σημασία των δημοσίων επενδύσεων για την έξοδο από την οικονομική κρίση και επικρίνει την αυστηρή στάση της Κομισιόν που «τιμωρεί» τις χώρες που αυξάνουν τα ελλείμματά τους λόγω της αύξησης των κρατικών επενδύσεων.

Η Γαλλία είναι μία από τις έξι ευρωπαϊκές χώρες για τις οποίες η Κομισιόν ξεκίνησε τη διαδικασία του «υπερβολικού ελλείμματος».

Η υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ, σε δηλώσεις που έκανε την Πέμπτη στο ραδιοφωνιό δίκτυο RMC, είπε ευθέως αυτό που λένε οι επικριτές της Ευρ.Επιτροπής για την «ανακόλουθη» στάση που ακολουθεί στην αναζήτηση των κατάλληλων πολιτικών για την αντιμετώπιση της ύφεσης.

«Εδώ και ενάμισι μήνα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από όλους μας να προχωρήσουμε σε δημόσιες δαπάνες, λόγω του ότι οι δημόσιες δαπάνες και επενδύσεις είναι ο καλύτερος μοχλός για την επανεκκίνηση των οικονομιών μας» είπε.

«Δεν μπορούν από τη μια να μας λένε πετύχετε ανάπτυξη μέσω δημοσίων επενδύσεων, χρηματοδοτώντας τις επενδύσεις σας με έλλειμμα στο βαθμό που δεν έχετε πλεόνασμα και, από την άλλη, να μας απευθύνουν μομφή» προσέθεσε.

«Μέσα στους επόμενους μήνες, δεκαπέντε ευρωπαϊκές χώρες» θα υπερβούν το όριο του 3%, εκτίμησε.

Η διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος στοχεύει, μέσω συγκεκριμένων συστάσεων, στην άσκηση πιέσεων στις χώρες που έχουν παραβεί το Σύμφωνο Σταθερότητας για να περιορίσουν εκ νέου το έλλειμμά τους κάτω από το 3% του ΑΕΠ.

Ο Γάλλος υπουργός Προϋπολογισμού, Ερίκ Βερτ είπε την Τετάρτη ότι το έλλειμμα «θα υπερβεί, αναπόφευκτα, το 4,4% του ΑΕΠ, το 2009».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2026
Cookies