
Απέρριψαν οι μέτοχοι της Fortis την εξαγορά από την BNP
Οι μέτοχοι της βέλγο-ολλανδικής τράπεζας Fortis αρνήθηκαν να εγκρίνουν την εθνικοποίηση της τράπεζας, αντιτιθέμενοι στα σχέδια της κυβέρνησης του Βελγίου να την χωρίσει. Τώρα ζητούν την επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας μεταξύ του Βελγίου και της BNP. Αβέβαιο πλέον το μέλλον της τράπεζας.
95
Οι μέτοχοι της βέλγο-ολλανδικής τράπεζας Fortis αρνήθηκαν να εγκρίνουν την εθνικοποίηση της τράπεζας, αντιτιθέμενοι στα σχέδια της κυβέρνησης να χωρίσει την τράπεζα.
Μετά από δύο ψηφοφορίες, οι μέτοχοι σε ποσοστό 57%, απέρριψαν την πώληση του ολλανδικού τμήματος στο ολλανδικό κράτος, ενώ το 51% απέρριψε την πώληση του βελγικού βραχίονα στο βελγικό κράτος, και συνεπώς στο γαλλικό τραπεζικό γίγαντα BNP Paribas, αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης.
Η κίνηση των μετόχων της Fortis, όπως του κινεζικού ασφαλιστικού κολοσσού Ping An, θέτει μια δύσκολη πρόκληση σε ό,τι αφορά τη συμφωνία της βελγικής, της ολλανδικής κυβέρνησης και της BNP Paribas, στις 10 Οκτωβρίου.
Οι μέτοχοι ζητούν πλέον την επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας μεταξύ του Βελγίου και της BNP.
Η συμφωνία προέβλεπε πως το ολλανδικό κράτος θα αγόραζε το ολλανδικό τμήμα της Fortis και το βελγικό κράτος το βελγικό τμήμα, το οποίο στη συνέχεια θα πουλούσε στη BNP Paribas.
Το περασμένο Δεκέμβριο δικαστήριο στο Βέλγιο είχε εγκρίνει την πώληση υπό την προϋπόθεση ότι θα την ενέκριναν οι μέτοχοι, κρίνοντας επίσης ότι η κυβέρνηση δεν έπρεπε να συμφωνήσει στην πώληση χωρίς να ζητήσει την ψήφο των μετόχων.
Η υπόθεση της Fortis και οι κυβερνητικές επεμβάσεις προκάλεσαν κρίση με αποτέλεσμα την παραίτηση της κυβέρνησης Λεμέρ στο τέλος Δεκεμβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Οινόη – Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις οι πυροσβεστικές δυνάμεις
- Πίσω στο σπίτι με τους γονείς: Ένδειξη ήττας ή συνετή επιλογή για το μέλλον;
- Συνταγή: Λαζάνια με μανιτάρια και σπανάκι
- Το σημερινό πρόγραμμα του Μουντιάλ: Πρόωρος τελικός Πορτογαλία-Ισπανία και μετά ΗΠΑ-Βέλγιο
- Το πανόραμα του Μουντιάλ: Όλες οι διασταυρώσεις και τα δύο πρώτα ζευγάρια των προημιτελικών
- Λάρισα: Συνεχίζεται η δίκη για τα Τέμπη εν αναμονή διορισμού συνηγόρου για κατηγορούμενο
