Συζητήσεις να αρθεί η απαγόρευση δοκιμών!
Με το φόβο των πολλαπλών εγκαταλείψεων στα Grands Prix εξαιτίας της -μέχρι στιγμής- αμφίβολης αξιοπιστίας του συστήματος KERS, οι ομάδες της F1 συζητούν για άρση της απαγόρευσης δοκιμών κατά τη διάρκεια της φετινής αγωνιστικής σεζόν.
Σχεδόν πέντε εβδομάδες πριν ξεκινήσει η νέα σεζόν της Formula 1, οι ομάδες του σπορ εμφανίζονται εξαιρετικά επιφυλακτικές για την αξιοπιστία των μονοθεσίων τους με το νέο σύστημα KERS και ανοίγουν εκ νέου τη συζήτηση σχετικά με την απαγόρευση δοκιμών κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν.
Σύμφωνα με τις έκτακτες -εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης- αποφάσεις που ελήφθησαν πρόσφατα, με την ομόφωνη στήριξη των μελών του FOTA (Σύνδεσμος Ομάδων F1), τα χιλιόμετρα δοκιμών μειώθηκαν φέτος σε 15.000 και οι δοκιμές απαγορεύονται από την 29η Μαρτίου (GP Αυστραλίας) μέχρι την 1η Νοεμβρίου (GP Abu Dhabi).
Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.grandprix.com, οι επικεφαλής των ομάδων δοκιμών συζήτησαν το θέμα μεταξύ τους και παραδέχθηκαν ότι οι διοικήσεις των ομάδων της F1 συζητούν το ενδεχόμενο να υπάρξουν τουλάχιστον τρία τριήμερα δοκιμών στη διάρκεια της χρονιάς.
Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να ψηφιστεί ομόφωνα από τις ομάδες – και ίσως οι μικρότερες, ή εκείνες που σκόπευαν να κάνουν περικοπές στον αριθμό εργαζομένων στις ομάδες δοκιμών τους (που είναι ξεχωριστές και αυτόνομες από τις ομάδες μηχανικών για τους αγώνες), να αντιδράσουν. Όπως μπορεί να συμβεί και με τη Williams, η οποία έχει εξελίξει μηχανικό και όχι ηλεκτρικό KERS και δεν αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το πρόβλημα βρίσκεται στην εξέλιξη του KERS (Σύστημα Ανάκτησης Κινητικής Ενέργειας), το οποίο ακόμα δεν είναι εξελιγμένο αρκετά ώστε να λειτουργεί ιδεατά σε όλη τη διάρκεια ενός αγώνα. Κανείς μας δεν έχει πετύχει τα επίπεδα αξιοπιστίας που επιθυμούμε, είπε το μέλος μιας ομάδας.
Αυτό που θα ήταν λογικό είναι να είχαμε ένα μεταβατικό έτος, με λιγότερες δοκιμές από πριν, για να λύσουμε τα προβλήματά μας. Δεν συμφέρει κανέναν να τερματίζουν πέντε ή έξι αυτοκίνητα τους αγώνες και προσπαθούμε να φτάσουμε σε συμφωνία για να αλλάξει ο κανονισμός για το 2009, κατέληξε.
auto.in.gr
- Παναθηναϊκός: Πότε είναι το Game 5 με τη Βαλένθια που κρίνει την πρόκριση στο Final-4
- Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Μόνο τρεις εβδομάδες έκατσε σε κέντρο θεραπείας η ποπ σταρ μετά τη σύλληψή της
- Περιφέρεια Κρήτης: Έκτακτη ενημέρωση για τη μεταφοράς σκόνης από τη Σαχάρα
- Η στεγαστική κρίση θερίζει, ο πρωθυπουργός πανηγυρίζει – Στο 13,8% ο πληθωρισμός στέγασης
- Παναθηναϊκός – Βαλένθια 86-89: Ηττήθηκε ξανά και πάει για «τελικό» στην Ισπανία
- Apple και Intel ξαναμπαίνουν σε τροχιά συνεργασίας

