
Την εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών απέκλεισαν εργαζόμενοι του Ομίλου Λαναρά
Σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθηνών στα διόδια των Μαλγάρων προχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας εργαζόμενοι της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας». Απειλούν, μάλιστα με νέες κινητοποιήσεις την Πέμπτη στην Αθήνα, εάν δεν δοθεί άμεση απάντηση για τη χρηματοδότηση των εργοστασίων.
103
Σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθηνών στα διόδια των Μαλγάρων από τις 12:00 έως τις 12:30 το μεσημέρι της Δευτέρας και σε μερικό αποκλεισμό του δρόμου ως τη 1:30 προχώρησαν εργαζόμενοι της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας».
Οι εργαζόμενοι των 14 εργοστασίων, κάποια από τα οποία υπολειτουργούν και άλλα έχουν σταματήσει να λειτουργούν από τον Απρίλιο αναμένουν χρηματοδότηση για να τεθούν σε λειτουργία.
«Ζητούμε μέχρι αύριο το μεσημέρι από το ΥΠΕΘΟ να μας απαντήσει γραπτώς τι πρόκειται να γίνει και πότε θα δοθούν από τις τράπεζες τα 25 εκ. ευρώ για να αγοραστεί πρώτη ύλη και να δουλέψουν οι εργαζόμενοι», δήλωσε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος των εργαζομένων των Κλωστηρίων Ναούσης, Ηλίας Χαρίσης.
Σε περίπτωση που δεν δοθεί απάντηση οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν να μεταβούν στην Αθήνα την Πέμπτη όπου προτίθενται να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία.
Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ, τόνισε χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός που βρήκαν πανεύκολα 28 δις για να τα δώσουν στους αχόρταγους τραπεζίτες, ας κόψουν το λαιμό τους να βρουν το ένα χιλιοστό αυτών των χρημάτων που χρειάζονται για να μη χάσουν τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι του Ομίλου Λαναρά».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συνελήφθη 28χρονος για τη δολοφονία του Σταύρου Γεωργίου
- Ο φωτογράφος αποκάλυψε το παρασκήνιο για τη φωτογραφία των Μέσι – Γιαμάλ
- Βίντεο ντοκουμέντο από τη διαρροή αερίου σε πρατήριο καυσίμων στον Πειραιά
- Όταν η Μαίρη Λίντα ξεσήκωσε τον Λευκό Οίκο με τον Μανώλη Χιώτη
- Επιστήμονες ανακάλυψαν τον πρώτο μεταδοτικό καρκίνο σε ψάρια
- Συνομιλίες του επικεφαλής της Μοσάντ με τον ομόλογό του της CIA στις ΗΠΑ
