Μπαράζ επιθέσεων με ρουκέτες και οβίδες από τη Λωρίδα της Γάζας στο νότιο Ισραήλ
Δεκαπέντε ρουκέτες και οβίδες εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας και εξερράγησαν στο νότιο Ισραήλ σε λιγότερο από 24 ώρες. Από το μπαράζ επλήγη ένα σπίτι σε ένα κιμπούτς που βρίσκεται κοντά στη Γάζα. Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς απειλεί να κλιμακώσει τις επιθέσεις. Με αντίποινα προειδοποιεί το Ισραήλ...
38
Δεκαπέντε ρουκέτες και οβίδες εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας και εξερράγησαν στο νότιο Ισραήλ από το απόγευμα της Τρίτης έως το πρωί της Τετάρτης, δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, από το μπαράζ επλήγη ένα σπίτι σε ένα κιμπούτς (κολλεκτιβίστικο χωριό) που βρίσκεται κοντά στη Λωρίδα της Γάζας.
Οι εντάσεις κλιμακώνονται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή μετά τη λήξη της εκεχειρίας ανάμεσα στη Χαμάς, το ισλαμιστικό κίνημα που ελέγχει την αποκλεισμένη περιοχή, και τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ.
Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς απείλησε το μεσημέρι της Τετάρτης με ακόμη μεγαλύτερη κλιμάκωση.
«Η αυξανόμενη ανοησία του Ισραήλ μας ωθεί να διευρύνουμε [τις επιχειρήσεις μας] και να εντάξουμε στη γραμμή στόχευσης χιλιάδες επιπλέον σιωνιστές για να υπερασπιστούμε τον παλαιστινιακό λαό» αναφέρουν οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κασάμ.
Ταυτόχρονα, το Ισραήλ απείλησε με αντίποινα για τις επιθέσεις με ρουκέτες και βλήματα όλμου που δέχεται στη νότια επικράτειά του.
«Η Χαμάς φέρει μόνη της την ευθύνη για την επιδείνωση της κατάστασης στον νότο. Ενήργησε σκοπίμως για να τορπιλίσει την ηρεμία και τις διευθετήσεις που έγιναν με την Αίγυπτο» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης Μαρκ Ρεγκέβ.
Εν τω μεταξύ, φορτηγό πλοίο που μεταφέρει Λιβανέζους ακτιβιστές και εφόδια θα αποπλεύσει στις 3 Ιανουαρίου με κατεύθυνση τη Λωρίδα της Γάζας, στο πλαίσιο της προσπάθειας να σπάσει τον αποκλεισμό που έχει επιβάλει στην περιοχή το Ισραήλ.
Το πλοίο υπό ευρωπαϊκή σημαία θα μεταφέρει γεννήτριες ρεύματος και τρόφιμα στη Γάζα. Θα αποπλεύσει από το νότιο Λίβανο, θα επισκεφθεί την Κύπρο και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Γάζα.
Μεταξύ των επιβατών περιλαμβάνονται ακτιβιστές από διάφορες κοινωνικές οργανώσεις, καθώς και δημοσιογράφοι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Τσίπρας: Δικοί μας άνθρωποι που ξεκίνησαν για το μεροκάματο και δεν επέστρεψαν ποτέ – Η κρατική αδιαφορία στοιχίζει ζωές
- Βιολάντα: Μοναδικό μέλημα η στήριξη στις οικογένειες των ανθρώπων που χάσαμε
- Travel Photographer of the Year 2025: Στην κορυφή του κόσμου ο Αθανάσιος Μαλούκος
- Γλυφάδα: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του πατροκτόνου στη Γλυφάδα
- Μητσοτάκης: Εκβιαστικά διλήμματα και νέες υποσχέσεις, 7 χρόνια μετά, για αναμέτρηση με το βαθύ κράτος
- Bιολάντα: Το επιχειρηματικό θαύμα που σκοτείνιασε μέσα σε μια νύχτα


