
«Καβάλα» στη μάχη της παραμονής μετά τη νίκη (80-66) επί των Τρικάλων
Νικηφόρο ήταν και το δεύτερο εξ αναβολής παιχνίδι της Καβάλας στην Α1, αφού επικράτησε των Τρικάλων με 80-66. Μάλιστα, η ομάδα της Καβάλας, η οποία «χρωστάει» ακόμη ένα ματς με αντίπαλο τον Πανιώνιο, δείχνει να τα πηγαίνει περίφημα στη μάχη της για παραμονή στην μεγάλη κατηγορία.
89
Την καλύτερη δυνατή αρχή έχει κάνει η Καβάλα στη μάχη τηςγια παραμονή στην Α1.Η νίκη επί των Τρικάλων με 80-66 στο δεύτερο εξ αναβολής παιχνίδι της (χρωστάει ένα ακόμα με αντίπαλο τον Πανιώνιο) σημαίνει ότι οι Καβαλιώτες έχουν κερδίσει και τους τρεις (ΑΕΛ και Αιγάλεω οι άλλοι δυο) άμεσους ανταγωνιστές τους στη μάχη του υποβιβασμού βάζοντάς τους από κάτω στη βαθμολογία από την 8η μόλις αγωνιστική.
Τα Τρίκαλα κατάφεραν να προηγηθούν με 18-12, αλλά ηΚαβάλα με οδηγό τον Ντάνιελς, που έφτασε τους 10 πόντους ανέβασε στροφές και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ 20-18.
Οι παίκτες του Κώστα Πιλαφίδη είχαν βρει το ρυθμό τους με αποτέλεσμα να διευρύνουν το προβάδισμα τους σε 28-20. Η διαφορά σταθεροποιήθηκε σε αυτά τα επίπεδα (37-28), ενώ όταν ο Γιάννης Γκαγκαλούδης πήρε τη σκυτάλη στο σκοράρισμα από τον Ντάνιελς οι Καβαλιώτες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το φωτεινό πίνακα του κλειστού της Καλαμίτσας να δείχνει 44-33 υπέρ τους.
Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους γράφτηκε και η αρχή του τέλους για τα Τρίκαλα. Η Καβάλα συνέχισε με φόρα από τη δεύτερη περίοδο και μέσα σε λίγα λεπτά εκτίναξε το προβάδισμα της κοντά στους 20 πόντους (55-37). Ο Γκαγκαλούδης με τρίποντο έκανε το 58-37 για να ακολουθήσουν δυο ελεύθερες βολές από τον Ντάνιλες για το 60-37.
Τα πράγματα όσο περνούσε η ώρα γίνονταν όλο και καλύτερα για τους γηπεδούχους με τη διαφορά να αγγίζει τους 30 (67-39). Με το σκορ στο 72-44 υπέρ της η Καβάλα είχε εξασφαλίσει την τρίτη της νίκη στο πρωτάθλημα και έτσι αποφάσισε να σβήσει τις «μηχανές» της με αποτέλεσμα τα Τρίκαλα να πραγματοποιήσουν ένα σερί 9-0 και να μειώσουν 72-54.
Οι παίκτες του Βαγγέλη Αγγέλου επωφελήθηκαν ακόμα περισσότερο από αυτή την κατάσταση μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης περιορίζοντας την ήττα τους στους 14 πόντους (80-66).
Τα δεκάλεπτα: 20-18, 44-33, 67-39, 80-66
ΚΑΒΑΛΑ (Κώστας Πιλαφίδης): Ντιγκμπέ 6 (1), Ντάνιελς 26 (1), Τόμας 5 (1), Κέκελης 3, Πενταζίδης, Γκαγκαλούδης 17 (3), Αμαγκού 2, Καβαλιάουσκας 11, Κούβελας 2, Αγγελακόπουλος 3, Πάντιτς 5.
ΤΡΙΚΑΛΑ (Βαγγέλης Αγγέλου): Λεπενιώτης, Πέττας, Νικολαϊδης Π. 11 (2), Παπαχρήστος 6, Κατσαρές 5 (1), Μπόγδανος 9 (2), Κακλαμάνος 7 (1), Μάσι 11, Τζιγκάνοβιτς, Χαρισμίδης, Εϊβερι 13 (2), Χαριτόπουλος 4.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Άγιος Δημήτριος: «Από την κοπέλα ξεκίνησε το κακό» λέει ο παππούς του δράστη – Τι θα ισχυριστεί ο 20χρονος στον ανακριτή
- Τραγωδία στον Βόλο – Νεκρή σε τροχαίο 44χρονη μητέρα δύο παιδιών στον Αλμυρό
- Ο Μάικ Ζαμπίδης συναντήθηκε με την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ενόψει του αγώνα με τον Μεϊγουέδερ (vid)
- Η Τζένιφερ Λόπεζ φλεξάρει τους κοιλιακούς της και βάζει φωτιά στα social media
- Κρήτη: Μυστήριο με τα μηνύματα του αγνώστου «Γιώργου» στον 40χρονο που δολοφόνησε τη 43χρονη
- Ο Χίφι της Παρί προβλέπει ότι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δεν θα προκριθούν στο Final Four! (pic)



