Κυριακή 12 Ιουλίου 2026
weather-icon 30o
ps. post
scriptum

Εκτοξεύει απειλές ο αντ’ αυτού, μποξέρ της φακής και ζητά έξοδο διαφυγής. Ο «λύκος» που κατάφερε με την προστασία στρατού να σκίσει με το νύχι ένα t-shirt… ας χαλαρώσει και ας μείνει στις Slapp αγωγές μην καταλήξει να σκίσει κάνα καλσόν

Μείωση 48,8% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της Vivartia στο εννεάμηνο

Μείωση 48,8% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της Vivartia στο εννεάμηνο

Τα καθαρά κέρδη του Ομίλου Vivartia στο εννεάμηνο του 2008 διαμορφώθηκαν σε 20,2 εκατ. ευρώ, έναντι 39,5 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2007 παρουσιάζοντας μείωση 48,8%, κυρίως λόγω της ύπαρξης κατά το 2007 εκτάκτων χρηματοοικονομικών εσόδων. Αύξηση 26,4% καταγράφεται στις πωλήσεις του Ομίλου.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

93

Τα καθαρά κέρδη του Ομίλου Vivartia στο εννεάμηνο του 2008 διαμορφώθηκαν σε 20,2 εκατ. ευρώ, έναντι 39,5 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2007 παρουσιάζοντας μείωση 48,8%, κυρίως λόγω της ύπαρξης, κατά το 2007, εκτάκτων χρηματοοικονομικών εσόδων.

Σε 1.039 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι συνολικές πωλήσεις του Ομίλου στο εννεάμηνο του 2008 έναντι 822 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σημειώνοντας αύξηση 26,4%.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρία Nonnis ενσωματώθηκε στα αποτελέσματα του ομίλου για έξι μήνες ενώ ο Ομιλος Everest και η Olympic Catering ενσωματώθηκαν για περίοδο τρεισήμισι μηνών.

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) παρέμειναν σταθερά και ανήλθαν σε 109,5 εκατ. ευρώ έναντι 109,2 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο εννειάμηνο του 2007.

Σχολιάζοντας τις οικονομικές καταστάσεις της περιόδου Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2008, ο διευθύνων σύμβουλος της Vivartia Σπ.Θεοδωρόπουλος τόνισε ότι ο όμιλος κατά την διάρκεια του τρίτου τριμήνου ανέκαμψε σημαντικά ως προς την κερδοφορία του μετά την υστέρηση που παρατηρήθηκε στα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου.

Το γεγονός ότι η κερδοφορία του εννεαμήνου σε επίπεδο κερδών προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με αυτά της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, επιβεβαιώνει τις προηγούμενες προβλέψεις της διοίκησης ότι τα αποτελέσματα του ομίλου για το έτος 2008 θα είναι ενισχυμένα τόσο σε επίπεδο πωλήσεων όσο και σε επίπεδο κερδοφορίας (EBITDA) σε σχέση με τα αποτελέσματα του 2007, πρόσθεσε.

Τα αποτελέσματα αυτά θα επιτευχθούν παρόλη τη σημαντική μείωση της κερδοφορίας του κλάδου γαλακτοκομικών και ποτών, ως συνέπεια του αυξημένου κόστους γάλακτος κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους και της μείωσης της τιμής πώλησης στον καταναλωτή η οποία έγινε τον Ιούνιο του 2008, τόνισε ακόμη ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 12 Ιουλίου 2026
Cookies