Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία σε όλη τη χώρα - Γενικό απαγορευτικό απόπλου

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία σε όλη τη χώρα – Γενικό απαγορευτικό απόπλου

Σοβαρά προβλήματα σχεδόν σε όλη την Ελλάδα προκάλεσε η κακοκαιρία του Σαββάτου, κυρίως οι θυελλώδεις άνεμοι που κρατούν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια της χώρας και ξεριζώνουν δένδρα. Ταλαιπωρία για 127 επιβάτες του «Πρέβελη». Πλημμύρες στην Κρήτη. Εξασθένηση αναμένεται από την Κυριακή...

103

Πολύ ισχυροί άνεμοι, ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα βόρεια και κεντρικά ορεινά συνέθεσαν το σκηνικό του καιρού το Σάββατο. Σε ισχύ γενικό απαγορευτικό απόπλου από όλα τα λιμάνια της χώρας. Ταλαιπωρία για 127 επιβάτες στο «Πρέβελη». Πλημμύρες στην Ιεράπετρα της Κρήτης…

Η κακοκαιρία δημιούργησε σοβαρά προβλήματα σχεδόν σε όλη την Ελλάδα και κυρίως ο ισχυροί άνεμοι που ξερίζωσαν δένδρα και κράτησαν δεμένα τα πλοία.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 56 κλήσεις στην Αττική για κοπές δέντρων που έπεσαν από τον αέρα, 86 στην υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα, 50 στον Πύργο Ηλείας, 48 στην υπόλοιπη Πελοπόννησο και 29 στα Ιωάννινα.

Τα συνεργεία εξακολουθούν να κάνουν αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια στην Ιεράπετρα της Κρήτης, απ όπου έγιναν συνολικά 60 κλήσεις στο κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Δεμένα τα πλοία

Από το πρωί του Σαββάτου έχει εκδοθεί γενικό απαγορευτικό από τα κεντρικά λιμεναρχεία του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, με αποτέλεσμα τα πλοία να είναι δεμένα στα λιμάνια και να μην εκτελείται κανένα δρομολόγιο από και προς τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Η ίδια κατάσταση ισχύει και για τα άλλα λιμάνια της χώρας, καθώς θυελλώδεις άνεμοι επικρατούν σε όλα σχεδόν τα πελάγη.

Ταλαιπωρία υπέστησαν οι 127 επιβάτες του «Πρέβελη», το οποίο απέπλευσε το βράδυ της Παρασκευής από τον Πειραιά και λόγω των ισχυρών ανέμων δεν προσέγγισε στα νησιά Πάρο, Νάξο , Ίο και Σαντορίνη.

Το πλοίο έχει καταπλεύσει στον όρμο Κολόμπο της Σαντορίνης, ενώ οι 127 επιβάτες παραμένουν επί του πλοίου.

Πλημμύρες στην Κρήτη

Στην Κρήτη οι ραγδαίες βροχοπτώσεις προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα σε περιοχές του Ηρακλείου και Λασιθίου και ιδιαίτερα στα νότια παράλια.

Πλημμύρες σημειώθηκαν στην Ιεράπετρα, όπου η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων. Χείμαρρος παρέσυρε οδηγό αυτοκινήτου, ο οποίος κατόρθωσε να βγει.

Οι βροχές που έπεσαν στην Ιεράπετρα, τη Βιάννο, το Ζαρό και άλλους δήμους ανατολικά ήταν καταρρακτώδεις.

Την Κυριακή, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά και το κυριότερο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες.

Χιόνια αναμένονται και πάλι στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο.

Τη Δευτέρα, η θερμοκρασία θα εξακολουθήσει να κυμαίνεται σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ αναμένονται βροχές και καταιγίδες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ιδίως τις πρωινές ώρες.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται από το μεσημέρι βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά.

Χιόνια στη Β.Ελλάδα

Το Σάββατο χιόνισε σε περιοχές των νομών Πέλλας, Φλώρινας και Καστοριάς.

Αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων προς το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν, από το ύψος του Παλιού Αγίου Αθανασίου, στην Πέλλα, στους δρόμους από Φλώρινα προς Καστοριά μέσω Βίγλας και Βιτσίου, καθώς και στην επαρχιακή οδό Καστοριάς-Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024