Τα πάνω-κάτω φέρνει απόφαση του ΣτΕ για τα πρόστιμα σε χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης
Τα νομαρχιακά, δημοτικά ή κοινοτικά συμβούλια δεν επιτρέπεται να καθορίζουν το ύψος των προστίμων που επιβάλλονται σε παραβάτες της ελεγχόμενης στάθμευσης, μιας και ορίζονται αποκλειστικά από τον ΚΟΚ, έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Τα νομαρχιακά, δημοτικά ή κοινοτικά συμβούλια δεν επιτρέπεται να καθορίζουν το ύψος των προστίμων που επιβάλλονται σε παραβάτες της ελεγχόμενης στάθμευσης, μιας και ορίζονται αποκλειστικά από τον ΚΟΚ, έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Το ΣτΕ έκρινε ότι τα πρόστιμα της ελεγχόμενης στάθμευσης προβλέπονται αποκλειστικά από το Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) που θεσπίστηκε με το Ν. 2696/99. Το ΣτΕ έκανε εν μέρει δεκτή προσφυγή δικηγόρου που ζητούσε την ακύρωση της υπ. αριθμόν 2738/2006 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, με την οποία καθορίστηκε σε 23 ευρώ το ύψος του προστίμου για τους παραβάτες της ελεγχόμενης στάθμευσης.
Ειδικότερα το ΣτΕ με την υπ. αριθμόν 3266/08 απόφασή του, έκρινε ότι με τη θέσπιση του ΚΟΚ του 1999, τα νομαρχιακά, δημοτικά ή κοινοτικά συμβούλια επιτρέπεται να ρυθμίζουν τους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης με τη σήμανση «P – 69» καθώς και το οικείο τέλος στάθμευσης, όμως τα επιβαλλόμενα πρόστιμα για παράβαση της ελεγχόμενης στάθμευσης προβλέπονται αποκλειστικά από τις διατάξεις του ΚΟΚ.
Εν όψει αυτών, επισημαίνει το ΣτΕ στην απόφασή του, από την έναρξη ισχύος του ΚΟΚ του 99, η εξουσιοδοτική διάταξη του Ν. 1416/84 κατά το μέρος που προέβλεπε ότι τα δημοτικά και κοινοτικά συμβόλαια καθορίζουν εκτός από τα τέλη και το ύψος του προστίμου για παράβαση της ελεγχόμενης στάθμευσης έχει καταργηθεί.
Σύμφωνα με το ΣτΕ, το διάστημα στο οποίο αναφέρεται η προσφυγή του δικηγόρου, το πρόστιμο ανέρχονταν σε 15,5 ευρώ, ενώ με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων καθορίστηκε στα 23 ευρώ. Με την ίδια απόφαση, το ΣτΕ έκρινε κατά τα λοιπά συνταγματικό το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής
Τέλος στην αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Πού θα δείτε τα αποτελέσματα