51

Αναστάτωση στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, κυρίως στο Παρίσι και στη δυτική Γαλλία, έχει προκαλέσει η 24ωρη απεργία που πραγματοποιούν την Πέμπτη οι μηχανοδηγοί στους γαλλικούς σιδηροδρόμους, εμπορικούς και επιβατικούς, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη νέα ρύθμιση του ωραρίου εργασίας τους.

Οι Γαλλικοί Σιδηρόδρομοι (SNCF) ανακοίνωσαν ότι πραγματοποιούνται μόλις τα μισά προγραμματισμένα δρομολόγια των περιφερειακών τρένων, ενώ κατά μέσο όρο λειτουργούν δύο στα τρία τρένα υψηλής ταχύτητας (TGV).

Ο προαστιακός σιδηρόδρομος εντός και εκτός της γαλλικής πρωτεύουσας έχει επίσης επηρεαστεί από την κινητοποίηση των εργαζομένων, καθώς εκτελούνται ένα στα δύο δρομολόγια.

Πάντως, η απεργία δεν επηρέασε τις διεθνείς αμαξοστοιχίες. Σχεδόν όλα τα δρομολόγια μεταξύ της Γαλλίας και των γειτονικών χωρών πραγματοποιούνται κανονικά.

Η απεργία θα διαρκέσει έως το πρωί της Παρασκευής.

Οι οδηγοί των εμπορικών και επιβατικών αμαξοστοιχιών αντιτίθενται στην τροποποίηση της ρύθμισης του ωραρίου εργασίας τους που αφορά μεταξύ άλλων τον μέγιστο αριθμό ωρών συνεχούς οδήγησης, τον αριθμό των νυχτερινών δρομολογίων και τη διάρκεια των ρεπό τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό