
Σε απολογία από τον Σύνδεσμο προπονητών Παπανικολάου και Οικονόμου
Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (ΣΕΠΚ) κάλεσε τον Δημήτρη Παπαδόπουλο και τον Νίκο Οικονόμου να δώσουν εξηγήσεις για τα όσα διαδραματίστηκαν στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα Απόλλων Πατρών - Ολυμπιάδα Πατρών, καταδικάζοντας παράλληλα το περιστατικό. Oι δύο προπονητές καλούνται να εκφράσουν τη θέση τους μέσα σε διάστημα πέντε ημερών.
89
Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (ΣΕΠΚ) κάλεσε τον Δημήτρη Παπαδόπουλο και τον Νίκο Οικονόμου να δώσουν εξηγήσεις για τα όσα διαδραματίστηκαν στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα Απόλλων Πατρών – Ολυμπιάδα Πατρών, καταδικάζοντας παράλληλα το περιστατικό.
Oι δύο προπονητές καλούνται να εκφράσουν τη θέση τους μέσα σε διάστημα πέντε ημερών, όπως αναφέρει κι η επιστολή που εστάλη προς τις δύο εμπλεκόμενες ομάδες.
Συγκεκριμένα η επιστολή του ΣΕΠΚ
«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τα όσα διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε το παιχνίδι Απόλλων Πατρών-ΑΕΠ Ολυμπιάς την 4ηαγωνιστική της Α2 Εθνικής Κατηγορίας.
Ο διαπληκτισμός κι η εν γένει συμπεριφορά δύο μελών του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης, του Δημητρίου Παπαδόπουλου (προπονητή ΑΣ Απόλλων Πατρών) και του Νικολάου Οικονόμου (ΑΕΠ Ολυμπιάς), όπως αποτυπώθηκαν στην ως άνω συνέντευξη Τύπου και στα όσα συνέβησαν μετά από αυτή, δεν συνάδουν με τις αρχές και το πνεύμα του αθλητισμού και τις εν γένει αξίες, οι οποίες διέπουν το σώμα των Ελλήνων Προπονητών.
Ο προπονητής πέρα από τις τεχνικές γνώσεις απαιτείται να επιδεικνύει κι άλλες αρετές, δεδομένου ότι αποτελεί παράδειγμα συμπεριφοράς, προς όλους.
Ο προπονητής που ζητά από τους παίκτες συναισθηματική ισορροπία και αυτοσυγκράτηση, είναι κανόνας ότι ο ίδιος απαιτείται να επιδεικνύει αυτοσυγκράτηση και σεβασμό προς τον αντίπαλο, αλλά και τους υπόλοιπους φορείς του παιχνιδιού.
Το έργο του προπονητή συνεχίζεται κι έξω από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου κι ιδιαίτερα σε μια συνέντευξη Τύπου, ο κάθε τεχνικός εκτός από τον εαυτό του και την ομάδα του, εκπροσωπεί και το σώμα των Ελλήνων Προπονητών, το οποίο διέπεται από αρχές και κανόνες.
Ο ΣΕΠΚ θέλοντας να διασφαλίσει ότι ανάλογα περιστατικά θα εκλείψουν στο μέλλον καλεί τον Δημήτριο Παπαδόπουλο και τον Νικόλαο Οικονόμου δια του παρόντος να αποστείλετε στο Δ.Σ και την πειθαρχική επιτροπή του ΣΕΠΚ έγγραφες εξηγήσεις για το συγκεκριμένο συμβάν εντός πέντε ημερών».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr
- Γεμάτο… διάσημους το MetLife Stadium για τον τελικό του Μουντιάλ (pic, vids)
- Ισπανία – Αργεντινή: Το βαρύτιμο τρόπαιο του Μουντιάλ 2026 σε συλλεκτική βαλίτσα! (vid)
- Μαύρη Θάλασσα: Τουρκικό εμπορικό πλοίο χτυπήθηκε από ρωσικούς πυραύλους – Πέντε νεκροί
- Τεχνολογία: Πώς οι «έξυπνες» συσκευές μπορούν να γίνουν όπλα στα χέρια των κακοποιητών
- Έγραψε ιστορία με τη σέντρα του τελικού ο Λιονέλ Μέσι (pics)
- Κρεϊτσίκοβα – Σάκκαρη 2-0: Ήττα στον τελικό του Athens Open για τη Μαρία (vids)


