Αυστηρές εντολές Μπέζα στους εφοριακούς για ληξιπρόθεσμες οφειλές και περαίωση
Προτεραιότητα στην είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών καθώς και στην προώθηση της περαίωσης των ανέλεγκτων χρήσεων θέτει το υπουργείο Οικονομικών, όπως τόνισε την Τετάρτη ο υφυπουργός Αντώνης Μπέζας, σε σύσκεψη με τους εφοριακούς υπάλληλους της Β.Ελλάδος.
Προτεραιότητα στην είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών καθώς και στην προώθηση της περαίωσης των ανέλεγκτων χρήσεων θέτει το υπουργείο Οικονομικών.
Ο υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας στη δεύτερη συνάντηση του με τους διευθυντές του ΔΕΚ Θεσσαλονίκης, των ΠΕΚ Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Λάρισας, τους διευθυντές και υποδιευθυντές Φορολογίας των ΔΟΥ Θράκης, Μακεδονίας, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Θεσσαλίας, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης και τους διευθυντές των αντίστοιχων Οικονομικών Επιθεωρήσεων, στο αμφιθέατρο του Γενικού Χημείου του Κράτους, ζήτησε την εντατικοποίηση των προσπαθειών τους για την αποτελεσματική εφαρμογή των ρυθμίσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις (περαίωση).
Ο κ. Μπέζας τόνισε, μεταξύ άλλων: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να απομακρυνθούμε από τη δημοσιονομική πειθαρχία. Αυτή η δημοσιονομική πειθαρχία και ο υψηλός ρυθμός ανάπτυξης, αποτελούν τα ισχυρότερα αναχώματα για την προστασία των πολιτών από την κρίση».
Αναφερόμενος στα καθήκοντα των εφοριακών υπαλλήλων, προσέθεσε ότι «ο αγώνας κατά της φοροδιαφυγής ακυρώνεται, όταν υπάρχουν φαινόμενα διαφθοράς μέσα στις Υπηρεσίες μας. Τότε όχι μόνο οι πολίτες παύουν να εμπιστεύονται τη Δημόσια Διοίκηση, αλλά υποσκάπτεται ταυτόχρονα ο οικονομικός και κοινωνικός ιστός. Μόνο η ορθή και αποτελεσματική οργάνωση και διοίκηση μπορούν να εντοπίσουν αυτά τα φαινόμενα».
Κάλεσε μάλιστα τους επικεφαλείς των Εφοριών να είναι ιδιαίτερα αυστηροί σε ότι αφορά τα θέματα διαφθοράς καθώς όπως είπε έχουν και οι ίδιοι ευθύνη για το τι συμβαίνει στις ΔΟΥ.
«Αν υπάρχουν φαινόμενα διαφθοράς στις υπηρεσίες σας, τότε πρέπει να ξέρετε ότι για εμάς ως πολιτική ηγεσία, δεν μπορούν οι επικεφαλείς των Εφοριών να μη γνωρίζουν τι συμβαίνει δίπλα τους. Έχετε και εσείς οι ίδιοι ευθύνη, γι αυτά τα φαινόμενα» υπογράμμισε.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.