Στα 73 δολάρια ανεβαίνει το πετρέλαιο, μείωση παραγωγής από τον ΟΠΕΚ αναμένει η αγορά
Το αργό πετρέλαιο σημειώνει άνοδο μεγαλύτερη των τριών δολαρίων την Παρασκευή, ανακάμπτοντας από το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 μηνών, εν μέσω προσδοκιών μείωσης της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ την ερχόμενη εβδομάδα.
Το αργό πετρέλαιο σημειώνει άνοδο μεγαλύτερη των τριών δολαρίων την Παρασκευή, ανακάμπτοντας από το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 μηνών, εν μέσω προσδοκιών μείωσης της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ την ερχόμενη εβδομάδα.
Το αργό πετρέλαιο, παράδοσης Νοεμβρίου, ενισχύθηκε έως και 3,17 δολάρια (4,5%) στα 73,02 δολάρια το βαρέλι, για να υποχωρήσει στη συνέχεια στα 72,65.
Χθες, υποχώρησε κατά 6,3% στα 69,85 δολάρια, χαμηλότερο επίπεδο από τις 23 Αυγούστου 2007.
Το Μπρεντ σκαρφάλωσε έως και 4,1% υψηλότερα, στα 70,60 δολάρια το βαρέλι.
O ΟΠΕΚ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα πραγματοποιήσει τελικά πιο νωρίς, στις 24 Οκτωβρίου, την έκτακτη σύνοδο των κρατών μελών του, με αντικείμενο τις επιπτώσεις της παγκόσμιας κρίσης στις αγορές πετρελαίου.
Αρχικώς, η έκτακτη σύνοδος του καρτέλ είχε οριστεί για τις 18 Νοεμβρίου.
Τις προσδοκίες για μείωση της παραγωγής πυροδότησε η δήλωση του υπουργού Ενέργειας του Κατάρ ότι ο ΟΠΕΚ θα αποφασίσει μείωση κατά τουλάχιστον 1.000.000 βαρέλια.
«Πιστεύω, προσωπικά, ότι ίσως πρόκειται για μείωση ενός εκατομμυρίου βαρελιών ή περισσότερο. Τουλάχιστον ένα εκατομμύριο βαρέλια, αλλά δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω» δήλωσε στο δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.