Στασιμότητα στη γερμανική οικονομία για το 2009 προβλέπει το «αισιόδοξο» σενάριο
Η γερμανική οικονομία βρίσκεται στο χείλος της ύφεσης, σύμφωνα με έκθεση των μεγαλύτερων ινστιτούτων οικονομικής ανάλυσης της χώρας, στην οποία το αισιόδοξο σενάριο κάνει λόγο για αναιμική ανάπτυξη της τάξεως του 0,2% το 2009.
Η γερμανική οικονομία βρίσκεται στο χείλος της ύφεσης, σύμφωνα με έκθεση των μεγαλύτερων ινστιτούτων οικονομικής ανάλυσης της χώρας, στην οποία το αισιόδοξο σενάριο κάνει λόγο για αναιμική ανάπτυξη της τάξεως του 0,2% το 2009.
Εξαιτίας του εξαιρετικά υψηλού βαθμού αβεβαιότητας, λόγω της χρηματοοικονομικής κρίσης, τα οκτώ ινστιτούτα έχουν επεξεργασθεί δύο σενάρια στην έκθεσή τους.
Το απαισιόδοξο προβλέπει υποχώρηση του ΑΕΠ κατά 0,8% κατά τη διάρκεια του 2009. Το ΔΝΤ εκτιμά ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας του κόστου θα είναι μηδενικός.
Για φέτος, προβλέπεται επέκταση του ΑΕΠ κατά 0,8%, ενώ υπενθμίζεται ότι στο δεύτερο φετινό τρίμηνο το γερμανικό ΑΕΠ υποχώρησε κατά 0,2%.
Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη έκθεση των οκτώ ινστιτούτων, τον περασμένο Απρίλιο, προβλεπόταν ανάπτυξη 1,4% για το 2009.
Οι νέες προβλέψεις της γερμανικής κυβέρνησης θα δημοσιοποιηθούν στις 16 Οκτωβρίου. Τον περασμένο Απρίλιο, η επίσημη πρόβλεψη έκαν λόγο για ανάπτυξη 1,2%,
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.