Νέο παγκόσμιο ρεκόρ από τον Γκεμπρσελασιέ στο Βερολίνο
Ο Χαϊλέ Γκεμπρσελασιέ κατέρριψε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το παγκόσμιο ρεκόρ στον μαραθώνιο στον αγώνα του Βερολίνου, καθώς κάλυψε την απόσταση των 42.195μ. σε 2 ώρες τρία λεπτά και 59 εκατοστά και έγινε ο πρώτος αθλητής που κατεβαίνει τις 2 ώρες και 4 λεπτά.
Ο Χαϊλέ Γκεμπρσελασιέ κατέρριψε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το παγκόσμιο ρεκόρ στον μαραθώνιο στον αγώνα του Βερολίνου, καθώς κάλυψε την απόσταση των 42.195μ. σε 2 ώρες τρία λεπτά και 59 εκατοστά και έγινε ο πρώτος αθλητής που κατεβαίνει τις 2 ώρες και 4 λεπτά.
Ο Aιθίοπας δρομέας είχε σημειώσει και πέρυσι, στις 30 Σεπτεμβρίου του 2007, παγκόσμιο ρεκόρ στο Βερολίνο με χρόνο 2.04.26. Παράλληλα έγινε και ο πρώτος αθλητής που καταφέρνει να κερδίσει τρεις συνεχόμενες φορές τον μαραθώνιο του Βερολίνου.
«Σήμερα (σ.σ. Κυριακή 28/9) είμαι χαρούμενος, καθώς όλα λειτούργησαν τέλεια. Είχα ένα μυικό τραυματισμό και σταμάτησα τις προπονήσεις για μια εβδομάδα. Είχα μερικές αμφιβολίες για σήμερα, αλλά όλα κύλησαν ομαλά.
»Ηξερα ότι μπορούσα να τα καταφέρω στο Βερολίνο γιατί είναι η τυχερή μου πόλη», τόνισε ο Γκεμπρσελασιέ, ο οποίος έσπασε στη γερμανική πόλη το 26ο παγκόσμιο ρεκόρ του.
Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η γερμανίδα Ιρίνα Μικιτένκο η οποία σημείωσε χρόνο 2.19.19, που είναι ο 7ος καλύτερος όλων των εποχών και ο κορυφαίος για φέτος στον κόσμο.
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Ευρωπαϊκό δίπορτο για τον ΟΦΗ. Αν νικήσει τον ΠΑΟΚ παίρνει εισιτήριο, όμως με τη νίκη επί του Λεβαδειακού ελπίζει και για την 5η θέση καθώς τον πλησίασε στους δυο βαθμούς. Τα πλέι οφ (5-8) πήραν φωτιά!
LIVE: Παναιτωλικός – Πανσερραϊκός. Παρακολουθήστε live στις 20:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναιτωλικός – Πανσερραϊκός για την 3η αγωνιστική των πλέι άουτ της Super League. Τηλεοπτικά από το COSMOTE SPORT 1 HD.
Ο Γιαννούλης με ασίστ έσπρωξε την Άουγκσμπουργκ σε εκτός έδρας νίκη (1-2) επί της Λεβερκούζεν. Ιστορικό το ντεμπούτο της Μαρί-Λουίζ Ετά στον πάγκο της Ουνιόν που όμως ηττήθηκε στην έδρα της.