Εκτοξεύει απειλές ο αντ’ αυτού, μποξέρ της φακής και ζητά έξοδο διαφυγής. Ο «λύκος» που κατάφερε με την προστασία στρατού να σκίσει με το νύχι ένα t-shirt… ας χαλαρώσει και ας μείνει στις Slapp αγωγές μην καταλήξει να σκίσει κάνα καλσόν
Στους αντάρτες επικεντρώνεται η ομιλία Καραμανλή στην Κεντρική Επιτροπή
Τα πολυαναμενόμενα μηνύματα του πρωθυπουργού από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ την Παρασκευή, τελικά φαίνεται ότι θα επικεντρωθούν αποκλειστικά στους «γαλάζιους αντάρτες». Ανάλογα, δε, με το κλίμα στην ΚΕ, ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει αφ ενός να συσπειρώσει, αφ ετέρου να ζητήσει «σιωπητήριο» σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο.
Τα πολυαναμενόμενα μηνύματα του πρωθυπουργού από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ την Παρασκευή, τελικά φαίνεται ότι θα επικεντρωθούν αποκλειστικά στους «γαλάζιους αντάρτες». Ανάλογα, δε, με το κλίμα στην ΚΕ, ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει αφ ενός να συσπειρώσει, τονώνοντας το ηθικό των βουλευτών, αφ ετέρου να ζητήσει «σιωπητήριο» σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο.
Ερωτηθείς για τις πρωτοβουλίες που θα πρέπει να αναλάβει ο πρωθυπουργός για την ανατροπή του πολιτικού κλίματος, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ.Σουφλιάς, κατά την επίσκεψή του στο Μετρό της Ηλιούπολης την Πέμπτη,σημείωσε: «Κάθε κυβέρνηση έτσι και αυτή περνάει μια δύσκολη στιγμή. Ο πρωθυπουργός έχει όλες τις αναλύσεις και τα δεδομένα για να προχωρήσει στις αναγκαίες και ικανές αποφάσεις με τη συμπαράσταση όλων μας».
Σεάλλη ερώτηση για το εάνθα πρέπει να γίνει ανασχηματισμός, ο κ. Σουφλιάς περιορίστηκε να δηλώσει: «Αυτά σας τα έχω ξαναπεί».
Σύμφωνα,με την εφημερίδα Το Βήμα, ο πρωθυπουργός κατά την τοποθέτησή του στην Κεντρική Επιτροπή μπορεί να χρησιμοποιήσει ακόμη και το δίλημμα των εκλογών, προκειμένου να βάλει φρένο στην κριτική ορισμένων προς την κυβέρνηση, «χρεώνοντάς» τους ποσοστό συμμετοχής στη δημιουργία του αρνητικού κλίματος.
Ο Κ.Καραμανλής κατά την ομιλία του αναμένεται να ζητήσει συστράτευση όλων, ενώ -σε περίπτωση που έχει προκληθεί από τοποθετήσεις στελεχών στη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΕ- κατά τη δευτερολογία του αναμένεται να εμφανιστεί αποφασιστικός και αυστηρός.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, ο κομματικός μηχανισμός επιχειρεί να πείσει τα περίπου 500 μέλη της ΚΕ να μην «τραυματίσουν» άλλο την εικόνα της κυβέρνησης με τις τοποθετήσεις τους.
Όπως φαίνεται οι προσπάθειες αποδίδουν και ήδη οι Β.Πολύδωρας, Γ.Βουλγαράκης, Σ.Τσιτουρίδης, Γ.Μανώλης και Αθ.Γιαννόπουλος φέρονται αποφασισμένοι να μην ζητήσουν καν το λόγο στη συνεδρίαση, μεταθέτοντας τις παρεμβάσεις τους για τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, που προγραμματίζεται για τη μεθεπόμενη εβδομάδα. Επιπλέον, ο Π.Τατούλης φαίνεται να προσανατολίζεται σε ολιγόλεπτη και μετριοπαθή εμφάνιση, ωστόσο δεν έχει λάβει ακόμη τις τελικές αποφάσεις του.
Εν τω μεταξύ, άλλα στελέχη, όπως οΠρ.Παυλόπουλος επιχειρούν να εμπεδώσουν κλίμα ηρεμίας εν όψει της ΚΕ, δηλώνοντας ότι δεν υπάρχουν αντάρτες, αλλά βουλευτές που μπορούν ελεύθερα να εκφράζουν τη γνώμη τους.
Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης απάντησε στους εσωκομματικούς επικριτές του, δηλώνοντας ότι με ή χωρίς τον ίδιο η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης δεν πρόκειται να αλλάξει. Τόνισε, ότι «σε περιόδους παγκόσμιας κρίσης κανείς δεν εμμένει δογματικά στις επιλογές του», ενώυπογράμμισε ότι «σε μια εποχή αβεβαιοτήτων δεν μπορεί να μη γίνονται προσαρμογές».
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου