38

Την εποπτεία της τακτικής ανάκρισης για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens, η οποία διενεργείται από τον 4ο ειδικό ανακριτή Ν.Ζαγοριανό, θα έχει από εδώ και στο εξής ο εισαγγελέας Εφετών Π.Αθανασίου.

Όπως αναφέρει Το Βήμα την Πέμπτη, ο κ. Αθανασίου ορίστηκε να εποπτεύσει τη συγκεκριμένη ανάκριση, καθώς πρόκειται για τον εισαγγελικό λειτουργό ο οποίος διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση, άσκησε τις ποινικές διώξεις κατά παντός υπευθύνου και κατά συνέπεια γνωρίζει πολύ καλά τη συγκεκριμένη δικογραφία και τις δυσκολίες της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ρόλος του δεν θα είναι τυπικός, αλλά αντίθετα ιδιαίτερα ουσιαστικός και ενεργός κατά την πορεία της ανακριτικής διαδικασίας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες μάλιστα, στις 10 Οκτωβρίου θα μεταβεί μαζί με τον ανακριτή κ. Ζαγοριανό σε Χάγη και Μόναχο, προκειμένου να ανταλλάξουν στοιχεία για την υπόθεση με Ελβετούς και Γερμανούς ομολόγους του και να λάβουν καταθέσεις από εμπλεκομένους στην υπόθεση, μεταξύ των οποίων και ο πρόσφατα καταδικασθείς από τη γερμανική Δικαιοσύνη και πρώην μεγαλοστέλεχος της Siemens Ράινχαρτ Σίκατσεκ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ