«Ενδιαφέρουσα» συνάντηση Τατούλη-Καρατζαφέρη για ζητήματα διαφάνειας
Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ είχε ο βουλευτής της ΝΔ Πέτρος Τατούλης, προκειμένου να τον ενημερώσει για την πρωτοβουλία ενσωμάτωσης στο ελληνικό δίκαιο της κοινοτικής οδηγίας που επιτρέπει την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στα δημόσια δεδομένα. Ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα τη συνάντηση.
Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη, είχε ο βουλευτής της ΝΔ Πέτρος Τατούλης, προκειμένου να τον ενημερώσει για την πρωτοβουλία ενσωμάτωσης στο ελληνικό δίκαιο της κοινοτικής οδηγίας που επιτρέπει την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στα δημόσια δεδομένα.
Μετά τη συνάντηση ο κ. Τατούλης είπε ότι η πρωτοβουλία γίνεται σε μία προσπάθεια για τη θεσμική θωράκιση και τη διαφάνεια του τόπου.
«Είναι μια πρωτοβουλία των ενεργών πολιτών, της νέας κοινωνίας που αναδύεται πλέον στην ελληνική κοινωνία και είναι η κοινωνία του διαδικτύου. Εμείς αναλάβαμε αυτή την υποχρέωση, πολιτικά να προωθήσουμε αυτή την ενέργεια» εξήγησε.
Από την πλευρά του ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι οι απόψεις του βουλευτή Αρκαδίας είναι πάντα ενδιαφέρουσες.
Σε ερώτηση δημοσιογράφων αν υπάρχει «πολιτικό φλερτ» του ΛΑΟΣ με τον κ. Τατούλη ο πρόεδρος του κόμματος απάντησε πως «όταν υπάρχουν σκέψεις ιδέες και φωνές χρήσιμες πρέπει να τις ακούμε και όχι να τις απομονώνουμε».
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).