Ρωσία και ΟΠΕΚ επιθυμούν στενότερη συνεργασία δήλωσε ο γ.γ του Οργανισμού
Ο ΟΠΕΚ επιθυμεί τη συνεργασία με τη Ρωσία (δεύτερο μεγαλύτερο εξαγωγέα πετρελαίου παγκοσμίως), σύμφωνα με δήλωση του γ.γ. του οργανισμού Αμπντουλάχ Αλ-Μπάντρι. Η προοπτική στενότερης συνεργασίας της Ρωσίας με τον ΟΠΕΚ ίσως εμπνεύσει ανησυχίες στις καταναλώτριες χώρες, λένε οι αναλυτές.
Ο ΟΠΕΚ επιθυμεί τη συνεργασία με τη Ρωσία (δεύτερο μεγαλύτερο εξαγωγέα πετρελαίου παγκοσμίως), σύμφωνα με δήλωση του γ.γ. του οργανισμού Αμπντουλάχ Αλ-Μπάντρι.
Η Ρωσία συχνά συμμετέχει με το καθεστώς του παρατηρητή στις συναντήσεις του ΟΠΕΚ, ενώ στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε αυτήν την εβδομάδα στη Βιέννη, επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας ήταν ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ιγκόρ Σετσίν.
Μάλιστα, η Ρωσία παρουσίασε στον ΟΠΕΚ ένα μνημόνιο κατανόησης για μελλοντική συνεργασία.
Η προοπτική στενότερης συνεργασίας της Ρωσίας με τον ΟΠΕΚ ίσως εμπνεύσει ανησυχίες στις καταναλώτριες χώρες.
Η περίοδος που η Μόσχα επιλέγει να ενισχύσει τις σχέσεις της με τον Οργανισμό, χαρακτηρίζεται από την επιδείνωση των σχέσεων της με τη Δύση, σε ό,τι αφορά τη σύγκρουση στη Γεωργία.
Όμως, όπως σημείωσε ο Αλ-Μπάντρι, «δεν θεωρώ ότι η συνεργασία μας με τη Ρωσία θα επηρεάσει τους καταναλωτές, γιατί, τουλάχιστον σε ό,τι μας αφορά, προσπαθούμε να ενισχύσουμε το διάλογο μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών».
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.