Απαισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας δηλώνουν 8 στους 10 πολίτες
Η πορεία της οικονομίας δεν αφήνει κανένα περιθώριο αισιοδοξίας στους πολίτες, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Κάπα Research, που δημοσιεύεται στο Βήμα της Τρίτης. Οκτώ στους δέκα δηλώνουν απαισιόδοξοι, ενώ μία στις τρεις οικογένειες έχει αναλάβει χρέη δανεισμού στα οποία δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει.
Βήμα της Τρίτης. Οκτώ στους δέκα δηλώνουν απαισιόδοξοι, ενώ μία στις τρεις οικογένειες έχει αναλάβει χρέη δανεισμού στα οποία δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει.&source=in.gr">
Η πορεία της οικονομίας δεν αφήνει κανένα περιθώριο αισιοδοξίας στους πολίτες, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Κάπα Research, που δημοσιεύεται στο Βήμα της Τρίτης. Πρόκειται για το δεύτερο μέρος της έρευνας που δημοσιεύθηκε στο Βήμα της Κυριακής.
Αναλυτικά, οκτώ στους δέκα πολίτες που ρωτήθηκαν (79,9%) δηλώνουν απαισιόδοξοι, ενώ μία στις τρεις οικογένειες έχει αναλάβει χρέη δανεισμού στα οποία δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει.
Επίσης, το 46,8% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι για την οικονομία ευθύνονται εξίσου η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ το 47,9% εκτιμά ότι αν κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ η κατάσταση θα ήταν ίδια.
Σε άλλο ερώτημα για το ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα, το 67,9% απαντά η οικονομία, το 21,1% η κρίση του πολιτικού συστήματος και το 10% οι εξελίξεις στα Βαλκάνια.
Σχετικά με τα Βαλκάνια, το 57,2% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν θα αποδεχόταν λύση όπως το «Ανω Μακεδονία» για την ΠΓΔΜ, ενώ για την κρίση στον Καύκασο το 51% εκτιμά ότι ευθύνονται οι ΗΠΑ. Ακολουθεί η Γεωργία με 20,4% και η Ρωσία με 16,5%.
Τέλος για τον Μπάρακ Ομπάμα, το 67,4% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα ήθελε να εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ. Το αντίστοιχο ποσοστό για τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων είναι 8,3%.
Κληθείς να σχολίασει τη δυσφορία των πολιτών για το έργο της κυβέρνησης, όπως καταγράφεται στις τελευταίες μετρήσεις, ο υπουργός Επικρατείας Θ.Ρουσόπουλος απάντησε πως οι δημοσκοπήσεις είναι χρήσιμα εργαλεία δουλειάς για τη ΝΔ, από όταν ήταν στην αντιπολίτευση.
«Σεβόμαστε την άποψη των Ελλήνων. Η στρατηγική μας είναι καθορισμένη ξεκάθαρα για την οικονομία. Με βάση αυτή τη στρατηγική πορευόμαστε για το συμφέρον του τόπου και των πολιτών που δρουν και εργάζονται σεβόμενοι τους νόμους, εν αντιθέση με τη φοροδιαφυγή που παρατηρείται και έτσι θα συνεχίσουμε» είπε ο κ. Ρουσόπουλος.