Ολοκληρώθηκαν τελικά οι πρυτανικές εκλογές στο Πολυτεχνείο Κρήτης
Έπειτα από τρεις αναβολές λόγω αντιδράσεων από φοιτητές, οι πρυτανικές εκλογές στο Πολυτεχνείο Κρήτης ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη με την επανεκλογή του Ιωακείμ Γρυσπολάκη. Τα επεισόδια δεν έλειψαν ούτε αυτή τη φορά, καθώς το μεσημέρι κουκουλοφόροι άρπαξαν την κάλπη.
Έπειτα από τρεις αναβολές λόγω αντιδράσεων από φοιτητές, οι πρυτανικές εκλογές στο Πολυτεχνείο Κρήτης ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη με την επανεκλογή του Ιωακείμ Γρυσπολάκη.
Τα επεισόδια δεν έλειψαν ούτε αυτή τη φορά, καθώς το μεσημέρι κουκουλοφόροι άρπαξαν την κάλπη και ακολούθησαν στιγμές έντασης.
«Οι πρυτανικές εκλογές στο Πολυτεχνείο Κρήτης επιτέλους ολοκληρώθηκαν σήμερα, αν και πάλι αμαυρώθηκαν με την παρεμπόδιση της έκφρασης της βούλησης των φοιτητών, και έτσι το Ίδρυμα αποκτά διοίκηση για τα επόμενα τέσσερα χρόνια» αναφέρει ανακοίνωση της πρυτανείας.
O κ. Γρυσπολάκης επανεξελέγη με ποσοστό 51,8% έναντι 48,2% που συγκέντρωσε ο ανθυποψήφιος του Γιάννης Φίλης
Ο κ. Φίλης είχε κάνει νωρίτερα λόγο για εκλογές-παρωδία, ωστόσο η ένσταση που κατέθεσε απορρίφθηκε από την εφορευτική επιτροπή.
Οι φοιτητές του ιδρύματος που ήταν αντίθετοι με την διεξαγωγή των εκλογών σε ανακοίνωση τους τονίζουν πώς ο αγώνας για να μην εφαρμοσθεί ο νέος νόμος-πλαίσιο για την Παιδεία συνεχίζεται.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).