Για πρώτη φορά χρυσή η Γαλλία, έμεινε στο αργυρό η έκπληξη Iσλανδία
Η Γαλλία αναδείχθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της «χρυσή» Ολυμπιονίκης στο χάντμπολ ανδρών, αφού στον τελικό του τουρνουά του Πεκίνου επικράτησε εύκολα της (επίσης «πρωτάρας» σε τελικούς) Ισλανδίας με 28-23. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Ισπανία, μετά τη νίκη της με 35-29 επί της Κροατίας στον «μικρό τελικό».
Η ανδρική ομάδα της Ισπανίας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ολυμπιακό τουρνουά χάντμπολ του Πεκίνου. Οι «φούριας ρόχας» νίκησαν στον «μικρό τελικό» της διοργάνωσης την Κροατία με 35-29 (ημίχρονο 14-12).
Ο αγώνας ήταν ντέρμπι για περίπου 12 λεπτά. Ενα σερί 5-0 των «τρικολόρ» τους έφερε μπροστά με 9-4 κι από το σημείο αυτό και μετά οι νησιώτες δεν έδειξαν ικανοί να αντιδράσουν. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε 15-10 και στο 40΄ οι Γάλλοι «εκτόξευσαν» τη διαφορά στο +9 (21-12), «καθαρίζοντας» ουσιαστικά τον τελικό.
Παρά τη μαχητικότητά τους, οι παίκτες της Ισλανδίας το μόνο που κατάφεραν ήταν να περιορίσουν την έκταση της ήττας τους στο τελικό 28-23, που βρήκε τους Γάλλους να πανηγυρίζουν τον μοναδικό τίτλο που έλειπε από τη συλλογή τους.
Σε αγώνα για τις θέσεις 5-6 στο Ολυμπιακό τουρνουά χάντμπολ ανδρών, η Πολωνία νίκησε 29-28 τη Ρωσία και κατετάγη 5η (14-15 ημίχρονο), ενώ για τις θέσεις 7-8 η Δανία νίκησε 37-26 τη Ν. Κορέα και κατέλαβε την έβδομη θέση (15-13 ημίχρονο).
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.
Η Γιουβέντους συνεχίζει την επέλαση με στόχο την έξοδο στο Champions League και παραμένει αήττητη για έβδομο σερί παιχνίδι (πέντε νίκες, δυο ισοπαλίες). Τα γκολ οι Ντέιβιντ (2'), Τουράμ 57'.
Δείτε βίντεο με όλα τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα από τα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ και την 3η αγωνιστική των πλέι άουτ της Super League.