Νέες συλλήψεις διαδηλωτών από την κινεζική αστυνομία
H κινεζική αστυνομία συνέλαβε τη Δευτέρα και έθεσε υπο κράτηση επτά διαδηλωτές, οι οποίοι, με πανώ και συνθήματα, διαμαρτύρονταν για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Θιβέτ, κοντά στο Ολυμπιακό Χωριό, ανακοίνωσε οργάνωση για τα δικαιώματα των θιβετιανών.
26
H κινεζική αστυνομία συνέλαβε τη Δευτέρα και έθεσε υπο κράτηση επτά διαδηλωτές, οι οποίοι, με πανώ και συνθήματα, διαμαρτύρονταν για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Θιβέτ, κοντά στο Ολυμπιακό Χωριό, ανακοίνωσε οργάνωση για τα δικαιώματα των θιβετιανών.
Οι έξι διαδηλωτές ήταν αμερικανοί και μια διαδηλώτρια ιαπωνέζα θιβετιανής καταγωγής.
Η αστυνομία συνέλαβε και έθεσε υπο κράτηση για μισή ώρα και έναν βρετανό δημοσιογράφο του τηλεοπτικού δικτύου ITV, ο οποίος κάλυπτε το επεισόδιο.
«Η διαμαρτυρία μπορεί να είναι παράνομη, αλλά η δημοσιογραφική κάλυψη είναι νόμιμη. Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων του δημοσιογράφου» δήλωσε ο δημοσιογράφος Τζον Ρέι στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρόμα σε κρίση: 111,5 εκατ. ευρώ χωρίς αντίκρισμα
- ΕΦΕΤ: Τι να προσέξετε σε αρνί, κοκορέτσι και αυγά – Αναλυτικές οδηγίες
- Συνελήφθησαν δύο αστυνομικοί μετά από άγριο καυγά μεταξύ τους εν ώρα υπηρεσίας στην περιοχή της Ακρόπολης
- Ηνωμένο Βασίλειο: Απαγόρευσαν την είσοδο στον Κάνιε Γουέστ
- Ο Ντε Λαουρέντις «άναψε πράσινο» για ν’ αναλάβει ο Κόντε την Σκουάντρα Ατζούρα
- Κ. Μπακογιάννης: Το έργο της ανάπλασης της Βασιλίσσης Όλγας ο κ. Δούκας το λοιδόρησε, τώρα όμως του αρέσει και το διαφημίζει
- Εύβοια: Εντοπίστηκε σορός στην παραλία Γαλάζια Λίμνη
- Εισαγγελική παρέμβαση για την αίθουσα της δίκης των Τεμπών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/patrick-boucher-70pm04yEWTA-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442