Σε αμερικανική υπόθεση εξελίχτηκε όχι μόνο ο τελικός, αλλά και οι τρεις θέσεις του βάθρου στην σπάθη γυναικών (ατομικό) στο πλαίσιο της 1ης ημέρας ξιφασκίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης της Αθήνας, Μαριέλ Ζαγκούνις, κατέκτησε και στο Πεκίνο το χρυσό μετάλλιο.
Σε αμερικανική υπόθεση εξελίχτηκε όχι μόνο ο τελικός, αλλά και οι τρεις θέσεις του βάθρου στην σπάθη γυναικών (ατομικό) στο πλαίσιο της 1ης ημέρας ξιφασκίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.
Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης της Αθήνας, Μαριέλ Ζαγκούνις, κατέκτησε και στο Πεκίνο το χρυσό μετάλλιο στη σπάθη γυναικών νικώντας στον τελικό τη συμπατριώτισσά της, Σάντα Τζέικομπσον με 15-8.
Η Τζέικομπσον που είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας έμεινε ικανοποιημένη, καθώς στην κινεζική πρωτεύουσα κατάφερε να κρεμάσει στο λαιμό της το αργυρό μετάλλιο.
Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Αμερικανίδα Μπέκα Ουάρντ, καθώς στον μικρό τελικό νίκησε με 15-14 τη Ρωσίδα Σοφίγια Βελικάγια.
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο φιλοξενήθηκε σε podcast του Γκόραν Ντράγκιτς και μεταξύ άλλων, μίλησε για την τεράστια επιτυχία της κατάκτησης του χάλκινου μεταλλίου με την Εθνική Ελλάδας στο Eurobasket.