Τετάρτη 08 Ιουλίου 2026
weather-icon 30o
Σε ύφεση η φωτιά στην Αριδαία Πέλλας, υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Πάρνωνα

Σε ύφεση η φωτιά στην Αριδαία Πέλλας, υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Πάρνωνα

Σε ύφεση η φωτιά ξέσπασε την Παρασκευή στην Αριδαία Πέλλας. Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην περιοχή Καλλιθέα, στην Σπάρτη, και έκανε στάχτη πολλά στρέμματα δασικής έκτασης στον Πάρνωνα. Υπό έλεγχο και η φωτιά στο Κολχικό Λαγκαδά.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

27

Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε την Παρασκευή στην Αριδαία Πέλλας, ενώ υπό μερικό έλεγχο είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην περιοχή Καλλιθέα, στην Σπάρτη, και έκανε στάχτη πολλά στρέμματα δασικής έκτασης στον Πάρνωνα. Υπό έλεγχο και η φωτιά στο Κολχικό Λαγκαδά.

Συγκεκριμένα, η φωτιά στην Πέλλα ξέσπασε σε δύσβατη δασική και ναρκοθετημένη περιοχή πάνω από το χωριό Λουτράκι, στο δήμο Αριδαίας.

Στο σημείο έσπευσε δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τέσσερα οχήματα και εννέα άνδρες, ενώ ρίψεις νερού έκανε μέχρι τη δύση του ηλίου ένα ελικόπτερο. Από την πυρκαγιά, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις εκδηλώθηκε από κεραυνό, δεν κινδύνεψαν κατοικημένες περιοχές.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης στον Πάρνωνα. Ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής με επίγεια και εναέρια μέσα έδωσε πραγματική μάχη με τις φλόγες, ενώ στο σημείο παρέμεναν τρία πυροσβεστικά οχήματα και ομάδα πεζοπόρου τμήματος που επιχειρούσαν για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Παράλληλα, υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο Κολχικό Λαγκαδά, η οποία πρόλαβε να κάψει οκτώ στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και δύο στρέμματα με πουρνάρια.

Η φωτιά εκδηλώθηκε, αργά το μεσημέρι της Παρασκευής. Στην κατάσβεσή της συμμετείχαν εννέα οχήματα της Πυροσβεστικής με 20 άνδρες, καθώς και δύο αεροπλάνα μαζί με ένα ελικόπτερο.

Υπό έλεγχο βρίσκεται και η πυρκαγιά στο Παγουράκι του Δήμου Ανδανίας στη Μεσσηνία, όπου περιπολούν για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής.

Υπό έλεγχο τέθηκε την Παρασκευή και το τρίτο μέτωπο φωτιάς που έκαιγε στη Θάσο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000
Headlines:
Δείτε όλες τις Τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Ιουλίου 2026
Cookies