Κυριακή 12 Ιουλίου 2026
weather-icon 28o
ps. post
scriptum

Εκτοξεύει απειλές ο αντ’ αυτού, μποξέρ της φακής και ζητά έξοδο διαφυγής. Ο «λύκος» που κατάφερε με την προστασία στρατού να σκίσει με το νύχι ένα t-shirt… ας χαλαρώσει και ας μείνει στις Slapp αγωγές μην καταλήξει να σκίσει κάνα καλσόν

Στα 24,1 εκ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη του Ομίλου Μυτιληναίος το αεξάμηνο

Στα 24,1 εκ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη του Ομίλου Μυτιληναίος το αεξάμηνο

Στα 490,3 εκατ. ευρώ ανήλθε ο τζίρος του Ομίλου Μυτιληναίος στο α εξάμηνο, έναντι 461,1 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο εξάμηνο 2007. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 24,1 εκατ. ευρώ, έναντι 59,1 του α εξαμήνου 2007. Δεδομένης της δύσκολης συγκυρίας διεθνώς, τα αποτελέσματα κρίνονται θετικά, ξεπερνώντας τις προβλέψεις αναλυτών.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

93

Στα 490,3 εκατ. ευρώ ανήλθε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου Μυτιληναίος στο πρώτο εξάμηνο του 2008 έναντι 461,1 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περυσινό εξάμηνο σημειώνοντας αύξηση περίπου 6,4%.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η αύξηση αυτή των πωλήσεων είναι σημαντική λαμβάνοντας υπόψη ότι επιτεύχθηκε σε αρνητική συγκυρία εξέλιξης στην ισοτιμία δολ/ευρώ, γεγονός που μεταφράζεται και σε αρνητική επίδραση στο κύκλο εργασιών κατά 50 εκατ. ευρώ.

Τα ανωτέρω, καθώς και η διατήρηση των τιμών του πετρελαίου κοντά στα ιστορικά υψηλά επίπεδα άνω των 125 δολ./βαρέλι που συμπαρέσυρε σε αύξηση αφενός τις τιμές πολλών πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται στη παραγωγή και αφετέρου των ναύλων και μεταφορικών, αλλά και το γεγονός ότι στο πρώτο εξάμηνο έχουν ενσωματωθεί μόνο 10 εκατ. ευρώ κεφαλαιακά κέρδη από τη συμφωνία με την Endesa Hellas, συνετέλεσαν, σύμφωνα με την εταιρία, στη διαμόρφωση καθαρών κερδών μετά από φόρους σε 31,3 εκατ. ευρώ, έναντι 68,9 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 24,1 εκατ. ευρώ, έναντι 59,1 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2007.

Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 56 εκατ. ευρώ από 97,4 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2007 μείωση η οποία προήλθε κυρίως κατά 28 εκατ. ευρώ από την αρνητική για τον όμιλο ισοτιμία δολ./ευρώ και κατά 23 εκατ. ευρώ από τις υψηλές τιμές πετρελαίου της περιόδου.

Ο κύκλος εργασιών της ΜΕΤΚΑ στο πρώτο εξάμηνο του 2008 ανήλθε στα 211,9 εκατ. ευρώ έναντι 146,9 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο του 2007 (αύξηση 44,3%).

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 38,7 εκατ. ευρώ από 34 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2007. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 23,0 εκατ. ευρώ έναντι 22,5 εκατ. ευρώ. Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων της ΜΕΤΚΑ ανέρχεται σε 651 εκατ. ευρώ.

Σύναψη ομολογιακού δανείου

Η εταιρεία Μυτιληναίος ανακοίνωσε ότι προέβη στη σύναψη κοινού ομολογιακού δανείου μέχρι του ποσού των 465 εκατ. ευρώ, διάρκειας πέντε ετών και με επιτόκιο κυμαινόμενο υπολογιζομένου επί τη βάσει του euribor προσαυξημένου με περιθώριο 0,85% ετησίως.

Η εταιρεία, αποφάσισε την έκδοση του δανείου με σκοπό την εξασφάλιση των απαραίτητων τραπεζικών κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση του αναπτυξιακού της σχεδιασμού αλλά και την αναχρηματοδότηση των υφιστάμενων βραχυπρόθεσμων τραπεζικών υποχρεώσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 12 Ιουλίου 2026
Cookies