Επίδειξη δύναμης από τις ΗΠΑ με νίκη 120-65 επί του Καναδά
Dream Team... με τα όλα της ήταν η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ, αντίπαλος της Εθνικής μας στο Ολυμπιακό Τουρνουά. Οι αμερικανοί συνέτριψαν την Εθνική ομάδα του Καναδά με με 120-65, σε φιλικό που διεξήχθη τα ξημερώματα του Σαββάτου (26/7) στο Λας Βέγκας.
Dream Team… με τα όλα της ήταν η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ, αντίπαλος της Εθνικής μας στο Ολυμπιακό Τουρνουά. Οι Αμερικανοί συνέτριψαν την Εθνική ομάδα του Καναδά με με 120-65, σε φιλικό που διεξήχθη τα ξημερώματα του Σαββάτου (26/7) στο Λας Βέγκας.
Οι ΗΠΑ αγωνίστηκαν χωρίς τον ΛεΜπρον Τζέιμς, ο οποίος έχει υποστεί διάστρεμμα στον αστράγαλο. Ο Ντουέιν Ουέιντ, που πήρε τη θέση του ΛεΜπρόν στη βασική πεντάδα, σημείωσε 20 πόντους, όσους πέτυχαν και οι Καρμέλο Αντονι και Μάικλ Ρεντ, ενώ ο Κόμπι Μπράιαντ πρόσθεσε 15.
Μέχρι την έναρξη του Ολυμπιακού τουρνουά, στις 10 Αυγούστου, οι ΗΠΑ θα δώσουν ακόμη τέσσερα φιλικά παιχνίδια. Στις 31 Ιουλίου θα παίξουν στο Μακάο με την Τουρκία και την επόμενη ημέρα με τη Λιθουανία, ενώ στις 3 και 5 Αυγούστου θα δώσουν δύο αγώνες στη Σανγκάη, με αντιπάλους τη Ρωσία και την Αυστραλία.
Η δυναμική παρουσία χιλιάδων Κρητικών στην φιέστα του ΟΦΗ για την κατάκτηση του Κυπέλλου φέρνει το προσκήνιο το θέμα της στήριξης των «ασπρόμαυρων» που δεν είχαν όλα τα προηγούμενα χρόνια.