Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διαφορετικές οι απόψεις των δύο φύλων για τις ερωτικές σχέσεις της μιας νύχτας

Διαφορετικές οι απόψεις των δύο φύλων για τις ερωτικές σχέσεις της μιας νύχτας

Λονδίνο: Πολλές γυναίκες είναι δυστυχισμένες ως επακόλουθο μιας τυχαίας σεξουαλικής επαφής, αποκαλύπτει βρετανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Human Nature.

Λονδίνο: Πολλές γυναίκες είναι δυστυχισμένες ως επακόλουθο μιας τυχαίας σεξουαλικής επαφής, αποκαλύπτει βρετανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Human Nature.

Περίπου οι μισές γυναίκες εξ αυτών που απάντησαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση, δήλωσαν ότι η ευκαιριακή σεξουαλική επαφή (one night stand) ήταν τελικά κακή ιδέα.

Τέσσερις στους πέντε άνδρες, αντίθετα, δήλωσαν ότι ήταν ικανοποιημένοι από το ευκαιριακό σεξ.

Η Δρ Αννα Κάμπελ από το Πανεπιστήμιο του Ντούρχαμ που ηγήθηκε της ερευνητικής διαδικασίας εξηγεί ότι η δημοσκόπηση αποκαλύπτει δεν υπάρχει εξελικτικό πλεονέκτημα για τις γυναίκες στην ευκαιριακή σεξουαλική επαφή.

Το ερωτηματολόγιο απάντησαν 1.700 άτομα που είχαν εμπλακεί σε τέτοιου είδους ερωτική επαφή.

Ενώ οι άνδρες ανέφεραν ότι αισθάνονταν περισσότερο ευχαριστημένοι, σεξουαλικά ικανοποιημένοι και με αυτοπεποίθηση μετά από το ευκαιριακό σεξ, οι γυναίκες ανέφεραν ότι αισθάνονταν ανήσυχες για το γεγονός ότι ένιωθα πως τις είχαν χρησιμοποιήσει και απογοητευμένες.

Μερικοί από τους λόγους για τις ευκαιριακές ερωτικές επαφές ήταν η αίσθηση ότι η υπήρχε πιθανότητα για την απαρχή μιας μακροχρόνιας σχέσης.

Σύμφωνα με τους νόμους της εξέλιξης των ειδών, οι γυναίκες φέρουν το φορτίο της γονικής φροντίδας και πιστεύεται γενικώς ότι έχουν το πλεονέκτημα να επιλέγουν τον σύντροφο τους προσεκτικά και παραμένουν πιστές για να διασφαλίσουν ότι το σύντροφος δεν έχει λόγο να πιστεύει ότι μεγαλώνει το παιδί ενός άλλου άνδρα.

Πρόσφατα, βιολόγοι δήλωσαν ότι τα θηλυκά μπορούν να επωφεληθούν από το ζευγάρωμα με πολλά αρσενικά, αυξάνοντας την γενετική ετερογένεια των απογόνων, και αν ένας υψηλής ποιότητας άνδρας μείνει με την γυναίκα για πάντα, θα έχουν το πλεονέκτημα να μεγαλώσουν ένα παιδί με εξαιρετικά γονίδια.

Ωστόσο, αν οι γυναίκες ήταν σχεδιασμένες από την εξελικτική διαδικασία για μεσοπρόθεσμες σχέσεις, θα τις απολάμβαναν περισσότερο, και η δημοσκόπηση δείχνει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

health.in.gr

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024